Δυναμική ελληνική παρουσία στο MWC στη Βαρκελώνη

Δυναμική ελληνική παρουσία στο MWC στη Βαρκελώνη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό «παρών» στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη θα δώσουν ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς που αναπτύσσουν υπηρεσίες και εφαρμογές για φορητές συσκευές. Προγραμματισμένο φέτος για τις 24-27 Φεβρουαρίου, το MWC αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εκδήλωση για την κινητή τηλεφωνία, με 1.800 εκθέτες και επισκέπτες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 75.000. Ενδεικτικό είναι επιπλέον πως, στο συνέδριο που γίνεται παράλληλα με την έκθεση, ένας από τους ομιλητές για το 2014 θα είναι ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η χώρα μας θα συμμετάσχει επίσημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο MWC, πάλι με συνδιοργανωτή τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), έχοντας όμως αναβαθμισμένη παρουσία στην έκθεση. «Ετσι, στο μεγαλύτερο φέτος εθνικό περίπτερο θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 30 εταιρείες-μέλη του ΣΕΚΕΕ, όπως και 10 ελληνικές start-up που έχουν ήδη επεκταθεί στο εξωτερικό και μάλιστα με αρκετά μεγάλη επιτυχία», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Βαγγέλης Αντωνιάδης, συντονιστής της αποστολής. Επίσης, για πρώτη φορά παίρνουν μέρος και πανεπιστημιακά ιδρύματα, μέσω των εργαστηρίων τους και ερευνητικών spin-off.

Συνδιοργανωτές της πρωτοβουλίας είναι ο οργανισμός «Invest in Greece» και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, η περυσινή «πρεμιέρα» στο MWC ήταν μία ακόμη απόδειξη για την καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου. «Στόχος μας είναι φέτος να προβάλουμε ακόμη καλύτερα τεχνολογίες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας και είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον χώρο του mobile», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, οι 80 και πλέον επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΚΕΕ έχουν ήδη ενεργό παρουσία σε 40 χώρες, ενώ απασχολούν περισσότερα από 4.000 άτομα και ο κύκλος εργασιών τους φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ. Μέσα από την έκθεση, που θεωρείται η «βιτρίνα» της παγκόσμιας τεχνολογίας στον χώρο των κινητών επικοινωνιών, θα επιδιώξουν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ακόμη περισσότερες αγορές.

«Η προετοιμασία του περιπτέρου άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι, από πολυμελή ομάδα επαγγελματιών, η οποία μεταξύ άλλων έχει προγραμματίσει για τις ημέρες της έκθεσης τη λειτουργία web radio στα αγγλικά, με ζωντανή εκπομπή και συνεντεύξεις», προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT