Προφυλακίστηκε ο Κούζηλος, ένταση έξω από το εφετείο από οπαδούς Χ.Α.

Προφυλακίστηκε ο Κούζηλος, ένταση έξω από το εφετείο από οπαδούς Χ.Α.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμα βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήρε τον δρόμο για τις φυλακές μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Ο Νικόλαος Κούζηλος, που απολογήθηκε για έξι και πλέον ώρες, κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, ενώ αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, κατά πληροφορίες αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, αξιολογώντας ως επιβαρυντικά στοιχεία τη συμμετοχή του σε επίθεση στον χώρο κοινωνικής δράσης «Ρεσάλτο» τρεις μήνες μετά τη δολοφονία Φύσα.

Την απόφαση υποδέχθηκαν με εμπρηστικά συνθήματα οπαδοί της Χ.Α., συγκεντρωμένοι έξω από το εφετείο, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για «δικαστικό πραξικόπημα», είπε ότι «ακόμα και αν όλοι οι βουλευτές της Χ.Α. προφυλακιστούν, εμείς θα συνεχίσουμε», αναφέρθηκε σε «στημένες διαδικασίες» και στις αναφορές Μπαλτάκου στο επίμαχο βίντεο.

Παρόντες στο εφετείο ήταν και άλλοι βουλευτές της Χ.Α. μεταξύ των οποίων η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία έχει κληθεί σε απολογία αύριο αντιμετωπίζοντας -και αυτή- την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την Παρασκευή έχει κληθεί να απολογηθεί ο βουλευτής Μιχ. Αρβανίτης.

Οι δικαστικές αρχές, πάντως, φέρονται αποφασισμένες να ολοκληρωθεί άμεσα ο κύκλος των απολογιών, επιφυλάσσοντας ποινική μεταχείριση ανάλογη με τη βαρύτητα συμμετοχής του κάθε βουλευτή. Την Παρασκευή με αυτό το σκεπτικό άφησαν ελεύθερο τον βουλευτή Δημ. Κουκούτση, επιβάλλοντας ως περιοριστικό όρο την κράτηση στο σπίτι του υπό αστυνομική φρούρηση με μόνη δυνατότητα τη μεταγωγή του στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και σε νοσοκομείο για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT