Διάψευση Μπλάτερ για Κατάρ και ISIS

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν τα «σύννεφα» πάνω από το Κατάρ και τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022. Η FIFA διέψευσε χθες δημοσίευμα της γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Ζεπ Μπλάτερ δήλωσε σε εκπροσώπους της νορβηγικής ομοσπονδίας ότι το Κατάρ συνδέεται με την ακραία ισλαμιστική οργάνωση ISIS και ότι θα του αφαιρεθεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Σύμφωνα με τη FIFA, είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του περιοδικού ότι σε γεύμα τον περασμένο μήνα στο Οσλο ο κ. Μπλάτερ είπε ότι οι ηγεμόνες του αραβικού κράτους είναι «αλαζόνες» και ότι «νομίζουν πως τους επιτρέπεται να κάνουν ό,τι θέλουν με τα χρήματά τους». Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμη ότι o ισχυρός άνδρας της FIFA επέκρινε τους σεΐχηδες του Κατάρ για τη στήριξη που, όπως φέρεται να είπε, προσφέρουν στους τζιχαντιστές.

Απεβλήθη το Μαρόκο!

Η αφρικανική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου όχι μόνο απέρριψε χθες το αίτημα του Μαρόκου για αναβολή της διεξαγωγής του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής -που επρόκειτο να φιλοξενήσει η χώρα από τις 17 Ιανουαρίου και για τρεις εβδομάδες- αλλά αποφάσισε και την αποβολή της ομάδας από τη διοργάνωση. Το Μαρόκο είχε ζητήσει την αναβολή της διεξαγωγής της διοργάνωσης για το 2016, λόγω του Εμπολα.

Η αφρικανική συνομοσπονδία φέρεται να έχει λίστα επτά υποψηφίων διοργανωτών, μεταξύ των οποίων η Νότια Αφρική, και δήλωσε χθες ότι πρόκειται «σύντομα» να ανακοινώσει πού θα παιχτεί τελικά το τουρνουά που αρχίζει σε δύο μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT