Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ «φρένο» στον ΣΥΡΙΖΑ

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ «φρένο» στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσπάθεια να αποτρέψει την περαιτέρω συμπίεση της εκλογικής του βάσης αποδύεται ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε χθες στην Κεντρική Μακεδονία και επισκέφθηκε τις Σέρρες και την Κατερίνη. Ετσι, το σύνθημα «Ψηφίστε μας για να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» επαναλαμβάνεται ολοένα πιο συχνά από τον ίδιο, αλλά και από τα στελέχη που έχουν επωμιστεί μερίδιο στον προεκλογικό αγώνα, όπως π.χ. ο εκπρόσωπος του κόμματος Τ. Κουίκ.

Οι ΑΝΕΛ απευθύνονται στο δεξιό ώς κεντροδεξιό πολιτικό τους ακροατήριο με το επιχείρημα πως μόνο αν οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή θα δυσκολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει αυτοδυναμία, ενώ παράλληλα υπόσχονται πως θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και θα λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες για να μην υπάρξουν υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, διαταραχή των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους και υπερφορολόγηση των «νοικοκυραίων». Ειδικά για τους τελευταίους, ο κ. Καμμένος επιχειρεί να εμφανιστεί ως συνήγορος των συμφερόντων τους και δεν είναι τυχαίο ότι χθες από τις Σέρρες προχώρησε σε δήλωση, ζητώντας την προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο: «Μετά την καταστροφή των μικροομολογιούχων με τα μέτρα της κυβέρνησης και το περίφημο PSI, 61.000 οικογένειες σήμερα χτυπιούνται από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών να ασχοληθούν με αυτές τις 61.000 ελληνικές οικογένειες».

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, όπου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Δούμας Alexey Pushkov και τον αντιπρόεδρο του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας Frantz Klintsevidtz. Στις συναντήσεις αυτές, ο κ. Καμμένος τάχθηκε εκ νέου εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λέγοντας ότι «είναι αντίθετες με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος καλλιεργεί εδώ και μήνες σχέσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, με τον σκοπό να προωθήσει πολύ πιο εντατικά την ελληνορωσική συνεργασία στα ενεργειακά θέματα και τη φιλοδοξία να επαναφέρει την ελληνική ενεργειακή πολιτική στις ράγες που την είχε τοποθετήσει ο Κ. Καραμανλής, στην περίπτωση που θα συμμετάσχει ως κυβερνητικός εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT