Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή ισχυροί ΑΝΕΛ, το δίλημμα από Καμμένο

Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή ισχυροί ΑΝΕΛ, το δίλημμα από Καμμένο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ανησυχίες των απογοητευμένων από τη Ν.Δ. δεξιών ψηφοφόρων απέναντι σε μια ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ΑΝΕΛ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Σε προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει «κλειδώσει» και πρόσθεσε ότι το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές «είναι πλέον αν ο ελληνικός λαός θέλει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θέλει ισχυρούς τους ΑΝΕΛ, που θα αποτελούν την πατριωτική δικλίδα ασφαλείας στην αυριανή κυβέρνηση για τη Μακεδονία και θα είναι εγγύηση για το δεσμό της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό και τη χαμηλή φορολόγηση των πολιτών». Ο κ. Καμμένος κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να ψηφίσουν ΑΝΕΛ με το επιχείρημα πως όσο πιο ισχυρό βγει το κόμμα του από την κάλπη, τόσο πιο πολλές θέσεις του θα περάσει στην κυβέρνηση.

Στο επιτελείο του κ. Καμμένου αναθάρρησαν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν στην πλειοψηφία τους να μπαίνουν στη Βουλή και θεωρούν ότι η εκστρατεία τους και το σύνθημα «να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» έχει αρχίσει να λειτουργεί. Πάντως, οι ΑΝΕΛ δεν θα είναι εύκολος εταίρος. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Κουίκ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν σε αυτήν την κυβέρνηση πρόκειται να συμμετάσχει και κάποιο από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και «Ποτάμι». Ο κ. Καμμένος περιόδευσε χθες στη Θεσσαλία, όπου επισκέφτηκε τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τον Βόλο. Σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα δεσμεύθηκε πως θα επιδιώξει τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπανδρέου και όσους οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο, λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου κανονικά πρέπει να πάει μέσα για ό,τι έκανε στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT