Carmen Dell’Orefice: Πως κατάφερε να διατηρήσει αναλογίες μοντέλου επί 70 χρόνια

Carmen Dell’Orefice: Πως κατάφερε να διατηρήσει αναλογίες μοντέλου επί 70 χρόνια

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστή ως το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στις πασαρέλες. Η Carmen Dell’Orefice πόζαρε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue σε ηλικία μόλις 15 ετών και από τότε μεσουρανεί στον κόσμο της μόδας. Το αγαπημένο μοντέλο του φωτογράφου Erwin Blumenfeld, έκανε τρεις γάμους και μια μεγάλη περιουσία την οποία έχασε δύο φορές. Σε μια αποκαλυπτική της συνέντευξη στο αμερικάνικο περιοδικό New You, η 83χρονη σήμερα Carmen μίλησε για την πολυτάραχη ζωή της, τον έρωτα, τις δίαιτες αλλά και τη σχέση της με τον θάνατο.

Η Carmen δεν ευτύχησε στους γάμους της: Ο πρώτος της σύζυγος, Bill Miles, την εκμεταλλευόταν οικονομικά, ο δεύτερος άντρας της, ο φωτογράφος Richard Heimann, την άφησε όταν εκείνη αποφάσισε να αποσυρθεί από το μόντελινγκ και ο τρίτος γάμος της με τον νεαρό αρχιτέκτονα Richard Kaplan κράτησε εννιά χρόνια. Ο αρραβώνας της με τον David Susskind δεν προχώρησε σε γάμο αφού εκείνος πέθανε λίγο πριν τον γάμο, ενώ παρά την πολύχρονη σχέση της με τον Norman F.Levy δεν αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί. Όπως αποκαλύπτει η γοητευτική Carmen ακόμα απολαμβάνει τον έρωτα: «Εννοείται ότι ακόμα έχω σεξουαλική ζωή, γιατί να το άφηνα; Εάν έχεις μια Rolls Royce που έχει ακόμα ρόδες πηγαίνεις που και που και ανάβεις την μηχανή για να επιβεβαιώσεις ότι ακόμα λειτουργεί. Οπότε κάθε φορά που θέλεις να το οδηγήσεις είναι έτοιμο».

Όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της «πάντα υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή μου. Μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψω πολλά, αλλά ποτέ δεν θα εγκαταλείψω την αγάπη». Τα μοντέλο, μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάθε φορά που κάνει μια σχέση θέλει να είναι ρομαντική αλλά πάντα επιθυμεί όλο το πακέτο που έρχεται με μια σχέση. Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το σεξ ενώ μεγαλώνουν είναι, σύμφωνα με την Carmen, το γεγονός ότι ‘γνώρισαν το σεξ με λάθος τρόπο’: «Οι γονείς μας έλεγαν να μην κάνουμε το ένα ή το άλλο επειδή είναι κακό, ενώ υπάρχουν και οι γιατροί ή η θρησκεία που σου λένε ότι το σεξ για σένα τέλειωσε». Για το μοντέλο, το σεξ είναι σαν την αναπνοή, τόσο φυσικό.

Η Carmen μίλησε στο αμερικάνικο περιοδικό για το πώς κατάφερε να διατηρήσει την καλλίγραμμη σιλουέτα της εδώ και 70 χρόνια που δουλεύει ως μοντέλο. Όπως είπε «τρώω ανάλογα με την όρεξή μου και δεν υπολογίζω ποτέ τις θερμίδες».  Λατρεύει να τρώει παγωτό και όπως χαρακτηριστικά λέει την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια: «όταν ήμουν μικρή είχα θέμα με το παγωτό. Οι φίλοι μου ανοίγουν ακόμα και σήμερα το ψυγείο μου και αναρωτιούνται πως θα φάω όλο αυτό το παγωτό που έχω στην κατάψυξη». Το μοντέλο αποκαλύπτει ότι της αρέσει να απολαμβάνει το φαγητό: «Θα μπορούσα να έχω πρόβλημα στη ζωή μου γιατί μου αρέσει να τρώω αλλά ευτυχώς είχα πάντα καλό μεταβολισμό».

Το μυστικό για αυτήν, όπως λέει, είναι η δημιουργικότητα: «Εάν δεν σου αρέσει το νερουλό σπανάκι, μάθε να το σιγοψήνεις ή να το τρως ωμό». Η Carmen ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή, όμως, όπως λέει προετοιμάζεται για τον θάνατο. Μετά τον θάνατο δύο κοντινών της ανθρώπων με τους οποίους διατηρούσε μια φιλική σχέση ζωής, έμαθε να αντιμετωπίζει τον θάνατο: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ζήσουν τη ζωή τους και δεν ξέρουν πώς να πεθάνουν. Είναι μπερδεμένοι με τον θάνατο αλλά είναι μέρος της ζωής. Για αυτό πάντα λέω ότι θα πεθάνω με τον δικό μου τρόπο». Όσο για τον χώρο της μόδας που τόσο αγαπάει, η Carmen Dell'Orefice θεωρεί τον εαυτό της πλέον ως έναν εξωτερικό παρατηρητή. Θεωρεί ότι τα περισσότερα νεαρά μοντέλα είναι ουσιαστικά ‘κορμιά προς ενοικίαση’ και όπως λέει, ο μόνος τρόπος ώστε τα μοντέλα σήμερα να μην υποπέσουν σε λάθη είναι «να έχουν μόρφωση και ηθική υποστήριξη από την οικογένειά τους. Να αποταμιεύουν χρήματα και να τα χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν μια πιο μόνιμη καριέρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT