Μέρκελ: Η συνάντηση με Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση της τρόικας

Μέρκελ: Η συνάντηση με Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση της τρόικας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Γερμανία πρέπει να είναι πάντα μια χώρα που δεν αφήνει τίποτα που να μην το προσπαθήσει», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), αναφερόμενη στις συνομιλίες με την Αθήνα, τις οποίες περιέγραψε ως «δύσκολες» και το αποτέλεσμά τους ως «ανοιχτό».

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ φρόντισε να χαμηλώσει τις προσδοκίες από την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση «δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων και των μεταρρυθμίσεων από την διεθνή τρόικα». Πρόσθεσε δε ότι ως τώρα η πρόοδος στην Αθήνα είναι περιορισμένη.

Σχετικά με την ίδια συνεδρίαση, το dpa μεταδίδει ακόμη ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ τόνισε ότι δεν θέλει μια σοσιαλιστική Ευρώπη.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT