Επιστολή στον Ιερώνυμο από Παρασκευόπουλο

Επιστολή στον Ιερώνυμο από Παρασκευόπουλο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντιλαμβάνομαι ότι για την Εκκλησία η επαφή των ομοφύλων συνιστά αμαρτία, γνωρίζω όμως, επίσης καλά, ότι για την έννομη και δη τη συνταγματική τάξη συνιστά δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στη διαφορά», απαντά δι’ επιστολής στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εισέπραξε σφοδρή κριτική από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος σε πρόσφατη επιστολή του υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε άλλη μορφή συμβιώσεως εκτός χριστιανικού γάμου, είτε “πολιτικός γάμος” είτε “σύμφωνο συμβιώσεως”, απορρίπτεται από την Ιερά Σύνοδο». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, από την πλευρά του, προβάλλει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στη διαφορά, ενώ υπενθυμίζει την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναφορικά με το θέμα. Και αφήνει ανοιχτό μελλοντικά το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και του μεταξύ τους γάμου. «Η σοβαρότητα αυτών των ζητημάτων επιβάλλει να μην υπάρξει βιασύνη.

Προφανώς θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο μιας συνολικής επανεξέτασης του οικογενειακού δικαίου, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι, και η Εκκλησία, θα μπορέσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους».

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ μητροπολίτες ζητούν έκτακτη σύγκληση της διευρυμένης Ιεραρχίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT