Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους προκομμένους και τους άξιους ανθρώπους μιλάνε τα έργα. Έτσι συμβαίνει και με τον Αραπιάν, κατά κόσμον Φάνη Θεοδωρόπουλο, που όχι μόνο συνέχισε, τρίτη γενιά, την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και υπομονετικά και επίμονα διατήρησε και ανανέωσε τόσο την πελατεία του μικρού αλλαντοπωλείου όσο και την ήδη εκλεκτή συλλογή τους με τυριά και αλλαντικά.

Συμβαδίζοντας με τις απαιτητικές εποχές, πήγε το μαγαζί τους ένα βήμα παραπέρα… στην κυριολεξία. Διαγωνίως και απέναντι από το πρώτο κατάστημα, σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο, με περίτεχνες οροφογραφίες και πέτρινους τοίχους.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη-1

Το ονόμασε "Τα Καραμανλίδικα του Φάνη" και το έκανε να θυμίζει παλιό αστικό καπηλειό με μαρμάρινα τραπεζάκια – εκείνος το λέει «μεζετζίδικο». Εδώ θα δοκιμάσουμε, παρέα με λιγοστά κρασιά, τσίπουρο ή μπίρα, λιχουδιές που ετοιμάζονται  με τα διαλεχτά υλικά από τα ψυγεία τους.

Παραδείγματος χάριν παστουρμαδοπιτάκια Καραμανλίδικα, σαλάτα με ξινοτύρι νιώτικο και σαλάμι Δράμας, καβουρμά βοδινό με πατάτες κ.ά. Μεταξύ άλλων, ζητήστε να σας κόψουν για το σπίτι: καπνιστό τυρί του Τρεμπελή από τη Νάουσα, αρμυροτύρι του Κασιώτη Βοναπάρτη και τα τυριά του νιώτικου τυροκομείου Διασέλη, τα οποία βρίσκουμε αποκλειστικά στον Αραπιάν. Σημειωτέον: εδώ, ως είθισται, πριν ψωνίσεις, δοκιμάζεις.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη,

Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Αθήνα,

Τηλ: 210-32.54.184.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή