Γ. Δραγασάκης: «Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές»

Γ. Δραγασάκης: «Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες απέκλεισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ότι «η επιτυχής και γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη για την εκτύλιξη του σχεδιασμού και την προσδοκώμενη εξέλιξη των πραγμάτων».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι «η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε. Δεν μπορεί να ζητείται κάτι πέραν των συμφωνηθέντων».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη λαϊκή εντολή επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κινείται εντός του συγκεκριμένου αυτού πλαισίου.

«Μια κυβέρνηση που έχει τη νωπή λαϊκη εντολή και έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή πώς να πάει σε εκλογές; Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, έχουμε μια πολιτική που κινείται εντός της λαϊκής εντολής που πήραμε. Η κυβέρνηση είναι στη γραμμή να υλοποιήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε και με τους θεσμούς και με τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης. «Αυτό θα κάνουμε, ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο, αναζητούμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτά που έχουμε πει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια για νέα πλειοψηφία στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, όχι για οικουμενική, σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ως χώρα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου μετά από έναν χρόνο με εξαιρετικές δυσκολίες η χρονιά έκλεισε με μηδέν ύφεση, με μια μικρή ανάκαμψη της απασχόλησης, μια σειρά θετικά σημάδια πάνω στα οποία μπορούμε να πατήσουμε και εξήγησε ότι ακόμα και το φορολογικό και το ασφαλιστικό μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα αν η οικονομία είναι σε τροχιά ανάκαμψης. "Εμείς αυτό δεν θέλουμε να το χαλάσουμε, δεν θέλουμε με δική μας ευθύνη αυτό το σενάριο να ανατραπεί ή να αλλοιωθεί, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτό το σενάριο να συνεχιστεί», είπε.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι αυτή είναι σημαντική γιατί από την επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωσή της εξαρτάται ο όλος σχεδιασμός που έχει η κυβέρνηση για τη χώρα. Σχετικά με το ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο λέει πως για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα πρέπει να συντρέξουν δύο παράγοντες: μεταρρυθμίσεις και κούρεμα του χρέους. «Εμείς περισσότερες από αυτές που κάνουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, δεν μπορούμε να βγούμε έξω από τη συμφωνία», είπε και πρόσθεσε ότι για το ασφαλιστικό «συμφωνήσαμε να μειωθούν οι δαπάνες κατά 1%, αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε» και «αν μας πει τώρα κάποιος το ένα να γίνει δύο, σπάει η συμφωνία, δεν μπορεί αυτό να γίνει». Σημείωσε ότι αυτό που λέει το ΔΝΤ έχει τη σημασία του αλλά στο τέλος πρέπει να κλείσει το θέμα αυτό στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουμε συμφωνήσει και όχι απαίτηση για νέα μέτρα εκτός της συμφωνίας. Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ένα θέμα στο οποίο εμείς επιμένουμε, ότι ζούμε σε μια δημοκρατία και θέλουμε να σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πήραμε μια εντολή να υλοποιήσουμε μια συμφωνία και να υλοποιήσουμε και παράλληλες δράσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή