Απορρίπτει την πρόσκληση της Χαριλάου Τρικούπη ο Στ. Θεοδωράκης

Απορρίπτει την πρόσκληση της Χαριλάου Τρικούπη ο Στ. Θεοδωράκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το συντονιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η πρόταση της κ. Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας με το Ποτάμι, προκειμένου με τους 28 βουλευτές που αθροίζουν να γίνουν τρίτη δύναμη στη Βουλή. Βάσει του σκεπτικού που ανέπτυξε η κ. Γεννηματά, οι απόψεις της με αυτές του κ. Θεοδωράκη, ούτως ή άλλως, συμπίπτουν στα περισσότερα μεγάλα θέματα και ως εκ τούτου χρειάζεται απλώς προσυνεννόηση των δύο κομμάτων για να συνδιαμορφώνουν στο εξής την κοινή τους στάση, την οποία προφανώς θεωρεί και πρόκριμα προεκλογικής σύμπραξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, μάλλον λογαριάζει χωρίς τον… έτερο «ξενοδόχο», καθώς ο κ. Στ. Θεοδωράκης μόνον θετικά δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει την πρότασή της. Οπως έλεγε χθες σε συνεργάτες του: «Θα πρέπει η κ. Γεννηματά να συνειδητοποιήσει ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει σε μια συζήτηση που προτάσσει το άθροισμα των κουκιών μας, ούτε προτίθεται να διαπραγματευτεί με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης επικαλέστηκε και μια ανακοίνωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η οποία –κατά την άποψή του– επικροτεί πλήρως τη δική του αντιπρόταση να συσταθεί επιτροπή από 20-25 στελέχη του κεντρώου χώρου από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις, η οποία θα έχει αποκλειστικό στόχο την ιεράρχηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα ως προγραμματικό πλαίσιο οποιασδήποτε μελλοντικής συμφωνίας.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι ο κ. Θεοδωράκης σε επιστολή του χθες προς τα νεοεκλεγέντα μέλη των οργάνων του Ποταμιού ταύτισε πλήρως το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. «Αρνούνται να κάνουν πραγματική αυτοκριτική», τόνισε, προσθέτοντας ότι και τα δύο κόμματα «επαναπαύονται στο επιχείρημα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα χειρότερα”» και «μιλούν για μεταρρυθμίσεις μόνον όταν πιεστούν, χωρίς να προτείνουν κανέναν καινούργιο δρόμο».

Με αυτά τα δεδομένα οι νέες προσπάθειες συμπόρευσης των δύο κομμάτων μοιάζουν για μία ακόμη φορά να πέφτουν στο κενό, καθώς ο μεν κ. Θεοδωράκης προφανώς δεν έχει πεισθεί ότι το Ποτάμι δεν θα έχει καμία εκλογική τύχη αν δεν προχωρήσει σε κεντρική σύμπραξη με άλλο κόμμα, ενώ από την πλευρά της η κ. Γεννηματά, όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως, «περισσότερο μοιάζει να ενδιαφέρεται να καρπωθεί πολιτικά τα στελέχη του κ. Θεοδωράκη, παρά να εξειδικεύσει τις σκοπίμως ασαφείς θέσεις του ΠΑΣΟΚ για όλες σχεδόν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT