Ν.Δ.: Οχι ψήφος στα επερχόμενα υφεσιακά μέτρα

Ν.Δ.: Οχι ψήφος στα επερχόμενα υφεσιακά μέτρα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά προσανατολισμένη στους υψηλούς τόνους έναντι της κυβέρνησης παραμένει η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά τους χειρισμούς για το προσφυγικό και τη Βαβέλ των στελεχών για εμβληματικές κινήσεις, όπως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, κυρίως μάλιστα ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της έλευσης του νέου πακέτου μέτρων στη Βουλή προς επικύρωση.

Eχοντας βασικό επιχείρημα ότι κάθε ημέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει, η Νέα Δημοκρατία ναι μεν ζητεί το κλείσιμο της εκκρεμότητας, πλην όμως δηλώνει προκαταβολικά ότι δεν θα αναλάβει μέρος του… λογαριασμού. Σε συνέχεια της σκληρής κριτικής του ίδιου του κ. Κυρ. Μητσοτάκη και του συνθήματος «φύγετε» που κυριαρχεί στις δημόσιες ανακοινώσεις του κόμματος, χθες ο εκπρόσωπος Γ. Κουμουτσάκος απέρριψε τις πληροφορίες για πίεση προς τη Ν.Δ. από τους Ευρωπαίους (που θέλουν την ευρύτατη δυνατή νομιμοποίηση των μέτρων) και δήλωσε «τα μέτρα που έρχονται δεν θα τα ψηφίσουμε». «Θεωρούμε ότι η φοροεπιδρομή, η οποία έρχεται, θα στραγγαλίσει την οικονομία, θα τη ρίξει σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και, δυστυχώς, επειδή δεν πρόκειται έτσι να ανακάμψει η οικονομία, αρχίζει στο βάθος να αχνοφαίνεται ήδη ένα τέταρτο μνημόνιο», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος (Βήμα), αποτυπώνοντας έτσι την κυρίαρχη τάση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τούτο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες αναγνώσεις, από στελέχη που εκτιμούν ότι η αξιοπιστία και η ικανότητα ισορροπίας της Ν.Δ. θα δοκιμαστούν το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι το όποιο πακέτο θα έρθει στη μορφή του «ενός άρθρου» και δεν θα υπάρξει δυνατότητα υπερψήφισης επιμέρους διατάξεων προκειμένου να σηματοδοτηθεί η συνέπεια της Ν.Δ. στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει σήμερα από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε προσκεκλημένος των ομογενειακών οργανώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και άμεσα θα αρχίσει η προετοιμασία για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Κρίνοντας από το κλίμα σκανδαλολογίας που επιχειρείται να οικοδομηθεί από το Μαξίμου, στη Συγγρού θεωρούν δεδομένη την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα και, συνεπώς, επιβεβλημένη την απάντηση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να εκθέσει τον πρωθυπουργό, ζητώντας του να αποδεχθεί και εκείνος τη συγκρότηση της Εξεταστικής που ζήτησε η Ν.Δ. για το τρίτο μνημόνιο, ενώ, για άλλη μία φορά, θα στρέψει τη συζήτηση στη ζώσα πολιτική και στα ανοιχτά μέτωπα (μεταναστευτικό, διαπραγμάτευση) κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε κατάσταση ασφυξίας.

Οι «γαλάζιοι» τόνοι ανεβαίνουν και με ορίζοντα το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το προσεχές Σαββατοκύριακο, και ακολούθως αυτό της Ν.Δ., στις 22 – 24 Απριλίου, όπου ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα με τις καταστατικές αλλαγές στο κόμμα, θα επιδιώξει να δώσει και σαφές στίγμα της πολιτικής πρακτικής και του προγραμματικού λόγου του κόμματος. Χθες, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, επικεφαλής του οποίου παραμένει η κ. Ρόδη Κράτσα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT