Αρνάκι μαϊντανάτο στην κατσαρόλα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δοκίμασα πρώτη φορά στο Σοχό, το γνωστό για τα καρναβάλια του ορεινό χωριό της Θεσσαλονίκης, όπου η κτηνοτροφία και η γαλακτοπαραγωγή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Η συνταγή είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα, αλλά και πολύ νόστιμη.

Προετοιμασία: 15΄,  Μαγείρεμα: τουλάχιστον 1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1½ κιλό αρνάκι, από μπούτι και σπάλα, σε μέτρια κομμάτια
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • τα φύλλα από 3 χοντρά ματσάκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αλάτι, προσθέτουμε 3 – 4 φλιτζ. τσαγιού νερό ή όσο χρειαστεί για να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.

Τι πίνουμε: Ενα Αγιωργίτικο, φρέσκο, αρωματικό και φρουτώδες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT