Το δοκίμασα πρώτη φορά στο Σοχό, το γνωστό για τα καρναβάλια του ορεινό χωριό της Θεσσαλονίκης, όπου η κτηνοτροφία και η γαλακτοπαραγωγή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Η συνταγή είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα, αλλά και πολύ νόστιμη.
Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: τουλάχιστον 1 ώρα
Υλικά για 4 άτομα
- 1½ κιλό αρνάκι, από μπούτι και σπάλα, σε μέτρια κομμάτια
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- τα φύλλα από 3 χοντρά ματσάκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αλάτι, προσθέτουμε 3 – 4 φλιτζ. τσαγιού νερό ή όσο χρειαστεί για να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Τι πίνουμε: Ενα Αγιωργίτικο, φρέσκο, αρωματικό και φρουτώδες.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr