Αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία

Αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση καταγράφουν οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία στην Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2015, οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία έφτασαν τις 96.334, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2014 που έλαβε και διαχειρίστηκε 83.644 καταγγελίες για μοναδικά URLs με παιδική πορνογραφία.

Το 38,6% του περιεχομένου που προωθήθηκε στις αστυνομικές αρχές, κατέβηκε μέσα σε 24 ώρες, ενώ το 90,6% σε 3 (εργάσιμες) μέρες και το 95,7% μέσα σε 5 (εργάσιμες) μέρες, βοηθώντας σημαντικά όχι μόνο στην εξάλειψη του παράνομου περιεχομένου από το Internet, αλλά και στην προστασία των παιδιών-θυμάτων.

Από την ανάλυση των καταγγελιών, το 59,8% των θυμάτων ήταν προ-έφηβοι, δηλαδή παιδιά από 9 έως 13 ετών, η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή το 79,1%, των θυμάτων που απεικονιζόταν σε τέτοιο υλικό ήταν κορίτσια, ενώ το 77,2% των καταγγελιών αφορούσε μη εμπορικές σελίδες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT