Νηστήσιμο κέικ με κακάο και μπανάνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 50΄-55΄, Αναμονή: 50΄

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κούπες νερό
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια

 

Διαδικασία

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι· εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιμένουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.

Μυστικά:

  • Αν δεν έχουμε μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε, αν θέλουμε, κομμάτια κουβερτούρας μέσα στη ζύμη ή λιώνουμε μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί και γλασάρουμε το κέικ κρύο.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT