Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 20΄
- 600 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 μέτρια πατάτα, χοντροτριμμένη
- 1 μικρή ντομάτα, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 αυγό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να τον πλάσουμε εύκολα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας ώστε να μην κολλάει το μείγμα και το πλάθουμε σε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 18 – 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες τηγανητές ή με λαδοπουρέ πιρουνάτο που ετοιμάζουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε 1 κιλό πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα τους, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε και, όσο είναι ακόμα ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ. Τις λιώνουμε με το πιρούνι σε χοντροθρυμματισμένο πουρέ, ρίχνοντας ταυτόχρονα 200 ml ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε
Ολοκληρώστε τη γευστική απόλαυση με μια παγωμένη lager.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr