Προετοιμασία: 25΄ Αναμονή: 3½ ώρες
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 40 γρ. κακάο
- 40 γρ. τρούφα
Διαδικασία
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος (την αποσύρουμε λίγο πριν πάρει βράση).
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αφού λιώσουν η κουβερτούρα και το βούτυρο, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το αφήνουμε για 10 λεπτά, να μαλακώσει.
Το πλάθουμε σε ισομεγέθη τρουφάκια. Ρολάρουμε τα μισά τρουφάκια σε μπολάκι που έχουμε γεμίσει με το κακάο και τα άλλα μισά στο μπολάκι με την τρούφα.
Μυστικό
- Μπορούμε να προσθέσουμε κατά το πλάσιμο ψιλοτριμμένα πράσινα φιστίκια, καρύδια ή φουντούκια.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr