Εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φιστικοβούτυρο

Εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φιστικοβούτυρο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 5 – 6 / Προετοιμασία: 15΄/ Χρόνος: 25΄

Μη φοβηθείτε το φιστικοβούτυρο. Μαζί με τα άλλα αρτύματα δίνει έναν ταϋλανδέζικο αέρα στο φαγητό.

 

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια  ελαφρώς πηχτή σάλτσα.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, σείουμε την κατσαρόλα να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με ένα αφράτο ρύζι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT