Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, ολόκληρα
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 60 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Τι πίνουμε: Ένα φρουτώδες λευκό Viognier με τις παπαρδέλες και μια ηπειρώτικη Ντεμπίνα με τα λαζάνια, Chardonnay για τις πένες φούρνου και ένα ελαφρύ, χωρίς βαρέλι, λευκό για τη λιβανέζικη μακαρονάδα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr