Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 10 – 12 / Προετοιμασία: 10΄ / Χρόνος: 25΄

Υλικά

  • 1 καπνιστό χοιρομέρι, με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.)
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 90 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα «φυλλαράκια» από φρέσκο δεντρολίβανο (ή ρίγανη)
  • 1/2-1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό και αλείφουμε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές του δέρματος.

Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT