Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, / Ψήσιμο: 20΄
- 1 δόση ζύμη για πίτσα (βλ. βασική συνταγή)
- 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. κασέρι, κατά προτίμηση αλμυρούτσικο και πικάντικο (π.χ. Ξάνθης – σε ορισμένα παντοπωλεία), σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
- 20 κολοκυθανθοί, καθαρισμένοι από την εσωτερική πορτοκαλόχρωμη σκληρή βάση στο εσωτερικό, προσεκτικά πλυμένοι (σε λεκάνη με νερό) και σκουπισμένοι
- 50 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
Απλώνουμε τα τυριά στη ζύμη και από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες κολοκυθιού και τους ανθούς.
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να ροδίσει η επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε: Ένα τραγανό λευκό κρασί από Sauvignon blanc ή ένα ελαφρύ ροζέ από Μοσχοφίλερο.
*Σάλτσα ντομάτας
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr