Πίτσα με κολοκυθανθούς και τυριά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, / Ψήσιμο: 20΄

Υλικά (για 1 πίτσα)

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα (βλ. βασική συνταγή)
  • 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. κασέρι, κατά προτίμηση αλμυρούτσικο και πικάντικο (π.χ. Ξάνθης – σε ορισμένα παντοπωλεία), σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
  • 20 κολοκυθανθοί, καθαρισμένοι από την εσωτερική πορτοκαλόχρωμη σκληρή βάση στο εσωτερικό, προσεκτικά πλυμένοι (σε λεκάνη με νερό) και σκουπισμένοι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.

Απλώνουμε τα τυριά στη ζύμη και από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες κολοκυθιού και τους ανθούς.

Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να ροδίσει η επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Τι πίνουμε: Ένα τραγανό λευκό κρασί από Sauvignon blanc ή ένα ελαφρύ ροζέ από Μοσχοφίλερο.

*Σάλτσα ντομάτας

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT