O ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος στην Αθήνα για το έργο του και το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη

O ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος στην Αθήνα για το έργο του και το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

H Φυσαρμόνικα

Μες στα ψυχρά παγωμένα γραφεία ακούστηκε μια μέρα κάποια φυσαρμόνικα.

Το δειλό της τρεμούλιασμα ξεχύθηκε σ’ όλο τον όροφο,

μπερδεύτηκε με τα πρωτόκολλα και τις ενστάσεις.

«Ποιος παίζει τόσο όμορφα;» αναρωτήθηκε η δακτυλογράφος

και κάτι ξύπνησε μέσα της απ’ την πρώτη της άνοιξη.

Μα φαίνεται πως κάποιος διαμαρτυρήθηκε

κι η φυσαρμόνικα δεν ξανακούστηκε πια.

ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ποιήματα

Από τη Θεσσαλονίκη, άλλο τραγούδι παίζει η φυσαρμόνικα. Μετά τον Τόλη Νικηφόρου και «N’ ακούγεται από μακριά μια φυσαρμόνικα», βιβλίο με 32 ποιήματά του που κυκλοφόρησε και που παρουσίασε η στήλη στις 26 Σεπτεμβρίου, ένα ακόμη τραγούδι φυσαρμόνικας -αυτό από τα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από τον Ιανό- ακούστηκε κι έφερε μια πολύ ευχάριστη είδηση: όχι μία, αλλά δύο εκλεκτές προσκλήσεις που αφορούν το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. H πρώτη είναι από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων που θα παρουσιάσει σε εκδήλωση το έργο του ποιητή τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19.00, στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, 3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος. Δεν διευκρινίζεται εάν θα παραστεί ο ποιητής της Θεσσαλονίκης. H είσοδος είναι ελεύθερη. Για πληροφορίες 210-82.28.150.

Τραγουδώντας Τσιτσάνη

Η άλλη πρόσκληση είναι από το Ιδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» και από τον Ιανό και αφορά «τη συνάντηση δύο προσωπικοτήτων του πνεύματος, που το έργο τους μαγνητίζει και διαρκεί: του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από τους σημαντικότερους ποιητές και λογοτέχνες της χώρας μας, και του Βασίλη Τσιτσάνη, άρχοντα του ρεμπέτικου. Θεού και ιδίως καιρού θέλοντος, ο ποιητής θ’ αφήσει τη Θεσσαλονίκη, τις γάτες του, για την Αθήνα, για να μιλήσει για τον αξέχαστο συνθέτη, και θα τραγουδήσει μάλιστα ζωντανά μουσικές και τραγούδια από την «Παρέα του Τσιτσάνη». Στο μπουζούκι-τραγούδι ο Νίκος Στρουθόπουλος, κιθάρα-τραγούδι ο Νίκος Ζυγούρας, και η Δώρα Στρουθοπούλου τραγούδι. Το αφιέρωμα είναι για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20.30, Σταδίου 24, Αθήνα, στον Ιανό.ΤΗΛΕΦΟΣ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT