Gwyneth Paltrow: Αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν στο διαζύγιο

Gwyneth Paltrow: Αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν στο διαζύγιο

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Gwyneth Paltrow μπορεί να έχει βραβευτεί με Oscar, να θεωρείται ταλαντούχος ηθοποιός, μια στιλάτη γυναίκα και επιτυχημένη επαγγελματίας, όμως δεν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς stars του Hollywood. Η τελειότητα που ήθελε πάντα να επιδεικνύει δεν άρεσε στο κινηματογραφικό και μη κοινό που αναζητούσε διαρκώς ψεγάδια στην παραμυθένια ζωή της ηθοποιού. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που όταν ανακοινώθηκε το διαζύγιό της με τον Chris Martin, η ιστοσελίδα της Goop.com ‘κράσαρε’ από την υπερβολική επισκεψιμότητα. Ακόμα και τότε, όμως, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της, η Gwyneth προσπάθησε να κρύψει την άσχημη πλευρά του χωρισμού ονομάζοντάς τον ‘συνειδητό ξεζευγάρωμα’ (conscious uncoupling) και δηλώνοντας ότι με τον πρώην σύζυγό της και τραγουδιστή του συγκροτήματος Coldplay παραμένουν καλοί φίλοι.

Η Paltrow φαίνεται πως πλέον έχει φτάσει σε μια φάση της ζωής της που αποφάσισε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αφού σε πρόσφατες συνεντεύξεις της μίλησε για τα συναισθήματά της και τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν στο διαζύγιο. Μιλώντας στο αμερικάνικο περιοδικό Harper’s Bazaar, η ηθοποιός είπε ότι είχε αμφιβολίες για το διαζύγιο ενώ έκανε πολλά λάθη στον γάμο της: «Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε παραμείνει παντρεμένοι, κάτι που θέλουν και τα παιδιά» είπε η ηθοποιός και τόνισε ότι «καταφέραμε, όμως, να σταθεροποιήσουμε τη φιλία μας και να είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε κάνει πολλά λάθη, είχαμε καλές και κακές μέρες, αλλά τελικά είμαι περήφανη για εμάς γιατί το δουλέψαμε και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο».

Η ηθοποιός έδειξε μια πιο ανθρώπινη πλευρά του εαυτού της, όταν μίλησε για τη θέση της γυναίκας μέσα στο γάμο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Οι δυσκολίες για την Gwyneth ξεκίνησαν από το γεγονός ότι ο Martin ήταν πολύ νέος όταν γνωρίστηκαν- εκείνος ήταν 25 κι εκείνη 30 ετών- σε μια συναυλία των Coldplay. Μετά από ένα χρόνο έμεινε έγκυος και παντρεύτηκε: «Βασιζόμουν σε εκείνον υπερβολικά και περίμενα από αυτόν να είναι ώριμος και δυνατός» είπε η σταρ τονίζοντας ότι «είναι βέβαια πολύ άδικο να περιμένεις κάτι τέτοιο από κάποιον που είναι μόλις 25». Ο ίδιος ο Chris Martin, μάλιστα, είχε παραδεχτεί σε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του στο BBC Radio 1 ότι υπήρξε αρκετά μπερδεμένος όσο ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό αφού δεν μπορούσε να ευχαριστηθεί την προσωπική επιτυχία του ενώ το διαζύγιο ήρθε σε μια φάση συνειδητοποίησης ότι πρέπει να ωριμάσει. 

Η Paltrow επιμένει ότι ο χωρισμός τους δεν ήταν καθόλου δραματικός, όμως φαίνεται πως όποιο χαρακτηρισμό κι αν αποφασίσει να δώσει σε αυτόν, πρόκειται για ένα κλασικό διαζύγιο. Όπως, άλλωστε, είπε σε συνέντευξή της στο αμερικάνικο περιοδικό Marie Claire, το διάστημα που ήταν παντρεμένη αισθανόταν ότι δεν έχει δικαίωμα να έχει ανάγκες και πως έπρεπε να φροντίσει εκείνους για όλους: «Έχτισα τη ζωή μου προσπαθώντας να φροντίζω τους πάντες και απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω άλλο. Είχα την αίσθηση ότι δεν επιτρεπόταν να έχω τις δικές μου ανάγκες ενώ έπρεπε συνεχώς να αποδείξω την αξία μου φροντίζοντας όλους τους άλλους». Η είδηση του διαζυγίου της, μάλιστα, δεν της είχε χαρίσει πολλούς υποστηρικτές αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πήραν το μέρος του Martin, με πολλά δημοσιεύματα να κατακρίνουν τις αποφάσεις της. Όπως είπε η ίδια «δεν ενδιαφέρομαι για τους άντρες, αλλά θα ευχόμουν οι γυναίκες να κατανοούν λίγο περισσότερο τις άλλες γυναίκες».

Η ηθοποιός που αναμένεται να εμφανιστεί στο πλευρό του Johnny Depp στη νέα ταινία Mortdecai, φαίνεται πως διαχειρίστηκε το διαζύγιο όσο καλύτερα γινόταν αφού πλέον μένει πολύ κοντά στον πρώην σύζυγό της –τα σπίτια τους βρίσκονται στην ίδια γειτονιά του Λος Άντζελες- και μοιράζονται την κηδεμονία των δυο παιδιών τους, της 10χρονης Apple και του 8χρονου Moses. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι πέρασαν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα Hamptons. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» δήλωσε η Gwyneth που αισθάνεται ότι τελικά «αυτή ήταν η σχέση που ήταν γραφτό να έχουμε».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT