Μερίδες: για 2 άτομα
Κόβουμε 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ.) σε μέτριους κύβους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει. Το αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Λαδώνουμε με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο 1 χοντρή φέτα χωριάτικο ψωμί, κόβουμε σε κύβους και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανοί οι κύβοι.Βγάζουμε σε ένα σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και 2 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), χοντροκομμένα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα, 4 κουτ. σούπας ξινόγαλο, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, 30 γρ. πεκορίνο τριμμένο και 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού.
Τα αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, προσθέτουμε 170 γρ. λαχανίδα (kale) ή ρόκα, χοντροκομμένη, και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr