Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 1 ώρα, Βράσιμο: περίπου 3 ώρες
Υλικά (για 4 – 6 μερίδες)
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 220 γρ. (1 κεσές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 3 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 110 γρ. (1/2 πακέτο) μπισκότα τύπου πτι μπερ, ολικής άλεσης, χοντροσπασμένα
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε την κονσέρβα με το γάλα, κλειστή, και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να την υπερκαλύπτει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 – 5 λεπτά, μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 3 ώρες. Βγάζουμε προσεκτικά με μια λαβίδα την κονσέρβα και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά. Δεν προσπαθούμε να την ανοίξουμε, παρά μόνο όταν έχει κρυώσει καλά.
Ανοίγουμε την κονσέρβα. Το βρασμένο γάλα έχει πλέον «μεταμορφωθεί» σε καραμέλα, την οποία αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.
Μοιράζουμε τα μπισκότα σε χαμηλά ποτήρια ή ατομικά μπολ και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα καραμέλας και γιαουρτιού.
Καλύπτουμε με την μπανάνα, σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr