Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμίδες: 450 η μερίδα / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγκέτι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά
  • 200 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
  • 2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.

Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε: Ενα λευκό κρασί, φυσικά, με αρωματικό χαρακτήρα, που θα αναδείξει τον «τυρένιο» χαρακτήρα του πιάτου. Θα διάλεγα ένα ξηρό Μοσχάτο από τη Λήμνο ή τη Σάμο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT