Πεντανόστιμα μπισκότα με δύο σοκολάτες

Πεντανόστιμα μπισκότα με δύο σοκολάτες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 12΄-14΄

Υλικά (για 24 μεγάλα μπισκότα)

  • 1 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 3/4 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 1⅓ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 2½ κούπες νιφάδες βρόμης
  • 1 κούπα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 1 κούπα λευκή κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 1 κούπα φουντούκια, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ζάχαρες, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε ίσα να αναμειχθούν. Ενσωματώνουμε τις νιφάδες βρόμης, τις κουβερτούρες και τα φουντούκια, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω της κουταλιές από τη ζύμη, τις οποίες τις πιέζουμε στη συνέχεια για να γίνουν επίπεδες.

Αφήνουμε αρκετά μεγάλο κενό ανάμεσα στα μπισκότα για να μπορούν να απλωθούν στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκι, να κρυώσουν.

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδους κουβερτούρας και ξηρών καρπών θέλουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT