Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Mαγείρεμα: περίπου 25΄
- 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε χοντρές φέτες 4 – 5 εκ.
- 40 ml κονιάκ
- 30 ml σάλτσα σόγιας
- 10 ml ξίδι βαλσαμικό
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
- 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 2 μήλα, κατά προτίμηση ξινόμηλα, καθαρισμένα, σε κυβάκια 2 – 3 εκ.
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ, το σέλερι και το μήλο, αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε το κρέας με τη λιγοστή πικάντικη σάλτσα του και τα κομμάτια μήλου.
➔ Συνοδεύουμε με απλό πιλάφι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδόξιδο με μπαλσάμικο και ξύσμα πορτοκαλιού.
Τι πίνουμε Ροζέ από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr