Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα

Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλά και γρήγορα πιάτα για το καθημερινό μας τραπέζι.

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 20΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
  • 12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.

Τι πίνουμε: Ροζέ Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT