Ποδόσφαιρο: Δεν μπορεί στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο: Δεν μπορεί στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 0-0 έμειναν η Ξάνθη και ο Ολυμπιακός στο πρώτο τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη χθες στα παγωμένα «Πηγάδια».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά δεν κατόρθωσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν τη νίκη, κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στο ματς του πρωταθλήματος την 9η Δεκεμβρίου (1-1). Μάλιστα, ο Κώστας Φορτούνης είχε δύο δοκάρια, ένα σε κάθε ημίχρονο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 11΄ και με κεφαλιά στο 58΄. Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και απείλησαν με αντεπιθέσεις.

«Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν συγκεντρωμένοι οι παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο συγκεντρωθήκαμε, είχαμε ευκαιρίες, αλλά με βάση την εικόνα του αγώνα και τις προσπάθειας του αντιπάλου ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ο Γιώργος Μασούρας, κάνοντας το ντεμπούτο του με τους «Πειραιώτες». «Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει από την ημέρα που ήρθε», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός για το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού στη χειμερινή περίοδο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καβάτσεβιτς (91΄ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59΄ Μπαριέντος), Μπρίτο (86΄ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Τοροσίδης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (68΄ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61΄ Μασούρας), Γκερέρο (74΄ Χασάν).

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο Πανιώνιος με το 1-1 που απέσπασε από τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα (η σέντρα έγινε με καθυστέρηση 15΄, καθώς δεν είχε αφαιρεθεί το χιόνι από τον αγωνιστικό χώρο). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13΄ με τον Κρίζμαν. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε εννέα λεπτά αργότερα με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ντουρμισάι διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΣ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς (65΄ Νάουμετς), Γιάκος, Παμλίδης (77΄ Ξύδας), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Σίντι Αλί, Οικονομίδης (78΄ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88΄ Μίκο), Ντουρμισάι.

«Χ» στο Παγκρήτιο

Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα πρόκρισης, όχι όμως και τη νίκη επί του Εργοτέλη. Προηγήθηκε με εντυπωσιακό γκολ-οβίδα του Νάστου στο 28΄, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 66΄ με τον Ιατρούδη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Μπουτσάκης (64΄ Λαμπάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Εφορντ, Καπνίδης (54΄ Κούατενκ).

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Οικονόμου, Ντίνας (77΄ Κυριακίδης), Σασί (46΄ Πλατέλλας), Κοροβέσης, Βουό (64΄ Πέρσον).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT