«Ρωτούσαν για τον Μπουφόν, όχι για τον Τζίτζι»

«Ρωτούσαν για τον Μπουφόν, όχι για τον Τζίτζι»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι κορυφαίοι αθλητές ανά τον πλανήτη έχουν μιλήσει για τη «μάχη» που δίνουν με την κατάθλιψη. Η κρίση πανικού του ΝΒΑερ Κέβιν Λοβ και ο αγώνας κατά της κατάθλιψης που δίνουν οι Ντεμάρ Ντερόζαν και Μάικλ Φελπς είναι τρία από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σε συνέντευξή του με το VanityFair, ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν και θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αποκάλυψε πως και ο ίδιος τα χρόνια που αγωνίστηκε στη χώρα του υπέφερε από κατάθλιψη, ενώ επίσης είχε αναγκαστεί να μην αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι, καθώς υπέστη κρίση πανικού.

Στη σπουδαία 17χρονη καριέρα του στην Ιταλία με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Μπουφόν κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα και είχε αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις. Η καθημερινότητα όμως για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2006 δεν ήταν πάντοτε εύκολη, καθώς, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ήρθε αντιμέτωπος με πολλές δύσκολες στιγμές, στα πρώτα του χρόνια στο Τορίνο και στη Γιουβέντους. «Για μερικούς μήνες, όλα έπαψαν να έχουν νόημα», δηλώνει. «Φαινόταν σαν να μη νοιάζεται κανείς για εμένα, παρά μόνον για τον ποδοσφαιριστή που εκπροσωπούσα. Ολοι ρωτούσαν για τον Μπουφόν και κανένας για τον Τζίτζι. Ηταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη στιγμή».

Οπως και ο σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Κέβιν Λοβ, έτσι και ο Τζίτζι Μπουφόν υπέστη κρίση πανικού πριν από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και ενημέρωσε τους προπονητές του πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί: «Ημουν 25 ετών, οδηγώντας την ομάδα σε επιτυχίες, αλλά μία μέρα, πριν από έναν αγώνα της Σέριε Α, πήγα στον προπονητή τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Ιβάνο Μπόρντον και του είπα: «Ιβάνο, πάρε τον δεύτερο τερματοφύλακα (Αντόνιο Σιμέντι) για να ζεσταθεί γιατί δεν αισθάνομαι καθόλου καλά για να αγωνιστώ. Είχα υποστεί κρίση πανικού και δεν ήμουν σε κατάσταση να λάβω μέρος στον αγώνα».

Μέσα από τα λόγια του και την ιδιαίτερη περιγραφή των γεγονότων μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως οι συγκεκριμένες εμπειρίες και δυσκολίες στην καθημερινότητά του, δημιούργησαν μια σκληρή δοκιμασία για τον Μπουφόν, που άλλαξαν τον τρόπο ζωής και σκέψης του μέχρι σήμερα: «Εάν δεν είχα περάσει από αυτή την εμπειρία και την αναταραχή με τους άλλους ανθρώπους, ίσως να μην είχα ξεφύγει από αυτό. Ποτέ δεν φοβόμουν να δείξω ποιος είμαι ή να κλάψω».

Ο 41χρονος ποδοσφαιριστής, σήμερα, της Παρί έχει αγωνιστεί σε 13 αναμετρήσεις με την πρωταθλήτρια Γαλλίας και –όπως τονίζει– ελπίζει πως θα παραμείνει κάτω από τα γκόλποστ για τουλάχιστον μία ακόμα σεζόν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT