Παραδόθηκε ο 28χρονος για την υπόθεση Τζήλου

Παραδόθηκε ο 28χρονος για την υπόθεση Τζήλου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, που εδρεύει στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε χθες το πρωί συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να παραδοθεί ο 28χρονος ημεδαπός ποδοσφαιριστής Χ.Π., εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του διεθνούς διαιτητή ποδοσφαίρου Αθ. Τζήλου τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός. Πρόκειται για πρόσωπο που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στον ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση. Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον δεύτερο φερόμενο ως δράστη που ταυτοποίησε η αστυνομία. Πρόκειται για τον επίσης ημεδαπό Δ.Μ., ο οποίος είναι γεννηθείς το 1973, οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας, έχει ποινικό παρελθόν για πολλές ληστείες τραπεζών και είναι πρόσωπο που έχει απασχολήσει και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Ο Δ.Μ. καταζητείται, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό –λέγεται ότι προορισμός του είναι Ρωσία– γνωρίζοντας, έπειτα από την ανακοίνωση της αστυνομίας, για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των δύο από τους τουλάχιστον τρεις δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση και για τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα πρόσωπά τους ότι θα αναζητηθεί από την αστυνομία. Ομως, από τη στιγμή που οι έρευνες για τον εντοπισμό του Δ.Μ. καταστούν άκαρπες, όπως αναμένεται, επειδή φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό, το επόμενο βήμα θα είναι έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Υπενθυμίζεται πως παρότι η δικογραφία ήταν έτοιμη εδώ και αρκετές ημέρες και είχε δοθεί εντολή για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τα εντάλματα καθυστέρησαν να εκδοθούν διότι κατά πληροφορίες ο φάκελος δεν διαβιβάστηκε άμεσα σε ανακριτή, η σύμφωνη γνώμη του οποίου απαιτούνταν για την έκδοσή τους.

Οπως προαναφέρθηκε η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο φερόμενοι ως δράστες είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας, που εντάσσεται στα κακουργήματα, όχι όμως και η παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οπως αναφέρει το μπλογκ «dikisports», παρότι η κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί όπλων περιλήφθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, επειδή ένας από τους δράστες κατά την επίθεση στον διαιτητή φέρεται να κρατούσε και να χρησιμοποίησε σφυρί, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη μόνο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, «επειδή το σφυρί δεν θεωρείται όπλο». Πάντως, παρά το πλήθος των μαφιόζικου τύπου επιθέσεων εις βάρος ανθρώπων τη διαιτησίας και του ποδοσφαίρου εν γένει, είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι αστυνομικές αρχές εξιχνιάζουν υπόθεση. Η πρώτη ήταν το 2011 όταν συνελήφθη ο Γ.Μ. γνωστός ως «Θαμνάκιας» για την επίθεση στον υπεύθυνο ανάπτυξης της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Κύρο Βασάρα, που έγινε στα Καμίνια το 2010 μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, όπου ο Βασάρας εκτελούσε χρέη παρατηρητή διαιτησίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT