Η «βασίλισσα» Αγγλία ξανά στη σέντρα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ντέρμπι από τα παλιά και καινοτομίες που αλλοιώνουν σημαντικά το παραδοσιακό του υπόβαθρο, ξεκίνησε το πιο λαμπερό πρωτάθλημα του κόσμου. Οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου απόλαυσαν χθες το παιχνίδι Λίβερπουλ – Νόριτς (4-1) και περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο το κυρίως μενού, με πιο ελκυστικό «πιάτο» το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι. Δεν μοιάζει ίσως τόσο πολύ σημαντικό βαθμολογικά, με την έννοια ότι καμιά από τις δύο ομάδες δεν φαντάζει ικανή να διεκδικήσει πειστικά τον τίτλο, αλλά όπως και να έχει, είναι μια μάχη που κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα καθηλώσει εκατομμύρια πιστούς του αγγλικού ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Η Πρέμιερ Λιγκ, άλλωστε, προσφέρει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική ένα «καυτό» ντέρμπι. Μέσα στον Αύγουστο μόνο θα δούμε τις μονομαχίες Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ (17/8), Λίβερπουλ – Αρσεναλ (24/8) και Αρσεναλ – Τότεναμ (31/8).

Τα φαβορί κατά σειρά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «ειδικών», είναι η περυσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ, η φιναλίστ της ίδιας διοργάνωσης Τότεναμ, η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Τσέλσι, η Αρσεναλ που την κόντραρε στον τελικό και η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, μια ομάδα που δεν έχει εφέτος τη χρυσόσκονη του ένδοξου παρελθόντος της, αλλά δεν παύει να είναι μια… κατηγορία από μόνη της. Η εφετινή διοργάνωση ξεκινά με δύο σημαντικές καινοτομίες: θα γίνει για πρώτη φορά χρήση του VAR σε όλα τα γήπεδα, με χαρακτηριστικό ότι όλα όσα βλέπει ο διαιτητής θα τα βλέπουν και οι φίλαθλοι από τις μεγάλες οθόνες των γηπέδων (εκτός του Ανφιλντ και του Ολντ Τράφορντ που δεν διαθέτουν γιγαντοοθόνες), ενώ για πρώτη φορά στην υπεραιωνόβια ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα ισχύσει χειμερινή διακοπή σε δύο δόσεις, για να πάρουν ανάσες οι ποδοσφαιριστές.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: ΣΑΒΒΑΤΟ: 14.30 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι, 17.00 Γουότφορντ – Μπράιτον, 17.00 Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουν., 17.00 Μπέρνλι – Σαουθάμπτον, 17.00 Κρίσταλ Πάλας – Εβερτον, 19.30 Τότεναμ – Αστον Βίλα, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Λέστερ – Γουλβς, 16.00 Νιούκαστλ – Αρσεναλ, 18.30 Μάντσεστερ Γιουν. -Τσέλσι. Χθες, έγινε ο αγώνας Λίβερπουλ – Νόριτς.

Αυτό το τριήμερο γίνεται η σέντρα και στο γαλλικό πρωτάθλημα, με σαφώς λιγότερη λάμψη σε σχέση με το αγγλικό, αλλά με μια ελληνική πινελιά λόγω της παρουσίας του Ευθύμη Κουλούρη στην Τουλούζ. Αδιαφιλονίκητο φαβορί προβάλλει για μία ακόμη χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν, με πιο βασική ανταγωνίστριά της τη Λυών και αουτσάιντερ τη Μαρσέιγ και τη Μονακό. Το νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε χθες με το ντέρμπι Μονακό – Λυών. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: ΣΑΒΒΑΤΟ: 18.30 Μαρσέιγ – Ρεμς, 21.00 Ανζέρ – Μπορντό, 21.00 Μονπελιέ – Ρεν, Μπρεστ -Τουλούζ, 21.00 Νις – Αμιέν, 21.00 Ντιζόν – Σεντ Ετιέν, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Λιλ – Ναντ, 18.00 Στρασβούργο – Μετς, 22.00 Παρί Σεν Ζερμέν – Νιμ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT