Αναβολές και κλειστές πόρτες στην Ιταλία

Αναβολές και κλειστές πόρτες στην Ιταλία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν την αναβολή του χθεσινού και του σημερινού ημιτελικού του Κυπέλλου Ιταλίας, και τη διεξαγωγή όλων των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας, καθώς καλπάζει ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

Το παράλογο της απόφασης διεξαγωγής του χθεσινού ημιτελικού της Γιουβέντους με τη Μίλαν με φιλάθλους, οδήγησε τις τοπικές αρχές σε παρέμβαση, με τη νομαρχία του Τορίνο να επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας, κι ενώ η αποστολή της Μίλαν είχε ήδη μεταβεί στο ξενοδοχείο για τον χθεσινό αγώνα.

Αντιστοίχως ο αποψινός αγώνας της Νάπολι με την Ιντερ αναβλήθηκε κι αυτός χθες το πρωί κατ’ εντολήν της νομαρχίας της Καμπανίας χωρίς να είναι γνωστό πότε θα διεξαχθούν.

Η Σέριε Α θα συνεχιστεί, όπως αποφάσισε ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας Βιντσέντσο Σπανταφόρα ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των συλλόγων, αλλά με τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα γήπεδα. «Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να διεξάγουμε αθλητικές δραστηριότητες, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία του κοινού», δήλωσε ο κ. Σπανταφόρα. «Πόρτες κλειστές» ήταν ο πηχυαίος τίτλος τόσο της Gazzetta dello Sport όσο και της Tuttosport. Οπως δήλωσε χθες ο διευθυντής της Ιντερ, Μπέπε Μαρότα, το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν οι αγώνες της 27ης αγωνιστικής όπως προγραμματιζόταν, αλλά οι έξι αναμετρήσεις που αναβλήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, περιλαμβανομένου και του ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Γιουβέντους και της Ιντερ.

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνουν πιθανότατα και οι αγώνες της Βαλένθια με την Αταλάντα για το Τσάμπιονς Λιγκ και της Χετάφε με την Ιντερ για το Γιουρόπα Λιγκ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT