Προς τη σέντρα ξανά αλλά μετ’ εμποδίων

Προς τη σέντρα ξανά αλλά μετ’ εμποδίων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θολό τοπίο παραμένει η επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ μετά τη χθεσινή πολύωρη τηλεδιάσκεψη των 20 συλλόγων που την απαρτίζουν, αλλά τουλάχιστον προέκυψαν κάποια σημαντικά δεδομένα που οδηγούν αναπόφευκτα στην επανεκκίνηση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος τον Ιούνιο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξέκοψε κάθε πιθανότητα ακύρωσης ή πρόωρου τερματισμού της σεζόν, ενώ σχεδόν όλοι οι σύλλογοι φέρονται να αποκλείουν τη διεξαγωγή των αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα ή εκτός Αγγλίας. Στο τραπέζι έπεσε η περικοπή των αγωνιστικών, αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, καθώς οι μεγάλες ομάδες επιθυμούν διακαώς την πλήρη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγωνιστικών.

Νωρίτερα στη μέρα η Πρέμιερ Λιγκ είχε πάρει το πράσινο φως για επανέναρξη αγώνων από την 1η Ιουνίου και μετά, καθώς η βρετανική κυβέρνηση κάλυψε το κενό των ασαφών δηλώσεων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προχθές το βράδυ, ανακοινώνοντας ότι από τον επόμενο μήνα επιτρέπεται η επάνοδος στη δράση του επαγγελματικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιορισμών.

Στο μεταξύ, στην Ισπανία οι διοργανωτές της Λα Λίγκα ετοιμάζονται για διεξαγωγή αγώνων κάθε ημέρα επί επτά εβδομάδες, κεκλεισμένων των θυρών, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, των εκπροσώπων στην Ευρώπη και των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας Χαβιέρ Τέμπας δήλωσε χθες ότι ο σκοπός της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος είναι η επανέναρξή του στις 12 Ιουνίου και η ολοκλήρωσή του ώς τις 31 Ιουλίου. Η εκπομπή όπου έδωσε συνέντευξη ο κ. Τέμπας αποκάλυψε ακόμη ότι η επιστροφή στη δράση θα γίνει με το ντέρμπι της Σεβίλλης, μεταξύ της Σεβίγια και της Μπέτις.

Κι ενώ στην Ισπανία τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν, στη Γερμανία προκύπτει κίνδυνος αναβολής της επανέναρξης, τουλάχιστον της δεύτερης κατηγορίας, καθώς η Ντιναμό Δρέσδης μπήκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και δεν θα μπορεί ούτε καν να προπονηθεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT