Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ανάσα από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πανηγύρισε το 0-0 χθες με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σαν… νίκη. Οι Θεσσαλονικείς που πριν από μία εβδομάδα ήταν στα… Τάρταρα, κατάφεραν να πάρουν τις τελευταίες μέρες 11 βαθμούς (7 στο CAS και 4 στο γήπεδο) και είναι πλέον το φαβορί για να σφραγίσουν αυτοί το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν αλλάξει ξανά κάτι στις δικαστικές αίθουσες.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έπαιζε μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, όμως όπως συνέβη και την Κυριακή στο Φάληρο έτσι και χθες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού της Ενωσης και κρατώντας αρκετό χρόνο την μπάλα στα πόδια του, να επιβάλει το δικό του ρυθμό. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες, με τις δύο ομάδες να αγγίζουν το τρίποντο, ο μεν ΠΑΟΚ με το δοκάρι του Στοχ στο 86΄, η δε ΑΕΚ με το φάουλ του Βέρντε στις καθυστερήσεις, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης.

Πλέον ο ΠΑΟΚ μόνο αν… αυτοκτονήσει την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ θα χάσει τη δεύτερη θέση, καθώς με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από την Ενωση.

Ετσι, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θέλει ένα πόντο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ΑΕΚ να κυνηγάει πια ένα θαύμα. Το μόνο σενάριο που στέλνει την Ενωση στη δεύτερη θέση είναι νίκη του Αρη στην Τούμπα και να επικρατήσει αυτή μέσα στο «Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 72 βαθμούς και η ΑΕΚ θα πάρει τη δεύτερη θέση, αφού υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Στα άλλα χθεσινά ματς για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο «Βικελίδης» του Αρη με 1-0 και ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο του ΟΦΗ με 3-1.

Στη Θεσσαλονίκη, οι «πράσινοι» πέτυχαν «διπλή» νίκη. Μία επί του Αρη και άλλη μία απέναντι στον διαιτητή Γιώργο Βρέσκα, ο οποίος «ανακάλυψε» δύο πέναλτι σε διάστημα δέκα λεπτών, με το πρώτο να το αποκρούει ο νεαρός γκολκίπερ Ξενόπουλος στο 39΄ με εκτελεστή τον Φετφατζίδη και το δεύτερο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να το… παίρνει πίσω όταν μέσω του VAR είδε τι καταλόγισε.

Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας στην 11άδα του έξι παίκτες από την Ακαδημία και συνολικά εννέα Ελληνες, απέναντι βέβαια σε έναν ταλαιπωρημένο Αρη, ο οποίος μετά βίας έκανε δύο αλλαγές. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με κεφαλιά ο Δημήτρης Κολοβός στο 75ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός, παρά τις πολλές αλλαγές, δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον ΟΦΗ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η κίνηση των Κρητικών να χειροκροτήσουν τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, όπως συνηθίζεται σε Ισπανία και Αγγλία (pasillo), ως ένδειξη σεβασμού για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Για τον Ολυμπιακό που επέστρεψε στις νίκες έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, δύο γκολ πέτυχε ο Φορτούνης (10΄ πέν., 61΄) και ένα ο Ραντζέλοβιτς (28΄), με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει χρόνο και σε «πιτσιρικάδες», όπως οι Καραργύρης, Σουρλής και Μαρτίνης. Στις καθυστερήσεις ο Δεληγιαννίδης με εκτέλεση φάουλ έκανε το τελικό 3-1. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT