Στο έλεος των αλητών

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φιτίλι έφθασε στο μπαρούτι και η έκρηξη που ακολούθησε αποτελείωσε ό,τι είχε μείνει όρθιο στην AEK. H εισβολή περίπου 200 χούλιγκανς στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων δεν προκάλεσε μόνο τον ξυλοδαρμό παικτών (Οκκάς, Κασάπης), το σπάσιμο αυτοκινήτων, φθορές και πλιάτσικο στα αποδυτήρια, αλλά μια σειρά αντιδράσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υπόσταση της ίδιας της ομάδας. Οταν παίκτες της AEK, όπως ο Τσιάρτας ή ο Κασάπης, κατήγγειλαν ευθέως τον Ντέμη Νικολαΐδη ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, όταν πολλοί διεθνείς της ομάδας δεν θέλουν ούτε καν να σκεφθούν ότι θα συνυπάρξουν μαζί του στο Euro, όταν όλοι οι παίκτες, ακόμα κι αυτοί που είχαν αποδεχθεί τις προτάσεις του, αρνούνται να μείνουν στην ομάδα και ετοιμάζονται για προσφυγές, όταν καλείται η ερασιτεχνική ομάδα για το παιχνίδι του Σαββάτου γιατί κανείς επαγγελματίας δεν θέλει να εμφανισθεί στο γήπεδο, είναι σαφές ότι η θηλειά έσφιξε για τα καλά στο λαιμό της πολύπαθης ομάδας.

Οι σκηνές ροκ συνέβησαν στη διάρκεια της προπόνησης, όταν από μια πλάγια είσοδο εισέβαλαν περίπου 200 χούλιγκανς και επιτέθηκαν στους παίκτες, τους οποίους ο Νικολαΐδης είχε «φωτογραφίσει» ως υπαιτίους για το ναυάγιο της προσπάθειάς του. O Οκκάς και ο Κασάπης χτυπήθηκαν, τα αυτοκίνητα των παικτών έγιναν «καλοκαιρινά», κλάπηκαν πορτοφόλια και κινητά, έγιναν μεγάλες ζημιές στα αποδυτήρια. H αστυνομία ήταν απούσα, παρότι είχε ειδοποιηθεί. Αντί για τις δύο διμοιρίες που εμφανίσθηκαν προχθές, ήταν εκεί μόνο ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

«Ηθικός αυτουργός είναι ο Νικολαΐδης. Είναι εκβιαστής. Αν ήταν αρσενικός, δεν θα έκανε αυτά που έκανε. Κοροϊδεύει τον κόσμο 4 μήνες και δείχνει με το δάχτυλο τους παίκτες που έμειναν για να κρατήσουν απλήρωτοι όρθια την AEK, όταν αυτός έφυγε πρώτος και πληρωμένος, μόλις μυρίστηκε τα δύσκολα. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα αναγκαστώ να μείνω μαζί του τόσες μέρες με την Εθνική», δήλωσε εξοργισμένος ο Τσιάρτας, ο οποίος, όπως τόνισε, προσέλαβε σωματοφύλακες γι’ αυτόν και την οικογένειά του! Τα ίδια έλεγαν και πολλοί άλλοι παίκτες, αηδιασμένοι από τα όσα συνέβησαν. H εικόνα διάλυσης έφθασε μέχρι τη Μαδρίτη, απ’ όπου ο Νικολαΐδης, κλαίγοντας σχεδόν, έλεγε ότι δεν έχει καμία ευθύνη και κακώς ανακατεύτηκε το όνομά του σ’ αυτήν την ιστορία. H ουσία είναι ότι αν δεν συμβεί κάτι θεαματικό, οι περισσότεροι παίκτες θα κάνουν προσφυγή και η AEK θα βυθιστεί σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT