Η νέα μεγάλη πρόκληση για Ναδάλ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν απ’ την κρατική τηλεόραση παρακολουθούσαμε τους συγκλονιστικούς τελικούς του Μποργκ με τον ΜακΕνροε στο Γουίμπλεντον. Δύο τενίστες που έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές του αθλήματος, κάνοντάς το γνωστό απ’ άκρη σε άκρη σε όλην τη γη. Χρειάστηκε να περάσει περίπου ένα τέταρτο του αιώνα για να αποκτήσει το τένις ξανά την αίγλη εκείνων των χρόνων. Οι μονομαχίες του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ραφαέλ Ναδάλ έχουν… εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του στα ύψη.

Ο πρόσφατος τελικός του Ρολάν Γκαρός «μαγνήτισε» τα βλέμματα των φίλων του αθλητισμού και όχι μόνο του τένις. Εκεί, όπου ο Ραφαέλ «Ράφα» Ναδάλ Παρέρα (όπως είναι ολόκληρο το όνομα του Ισπανού) έγραψε ιστορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μποργκ με τους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιού. Ωστόσο, αυτοί είναι και οι μοναδικοί τίτλοι γκραν σλαμ του Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Ελπίζει, πάντως, ότι στο Γουίμπλεντον θα καταφέρει φέτος να «σπάσει» το σερί του Φέντερερ, με τις πέντε στη σειρά κατακτήσεις – όσες έχει και ο Μποργκ.

«Αν επιβιώσει στους πρώτους δύο – τρεις γύρους, βλέπω τον Ναδάλ να κατακτά το τρόπαιο», είναι η άποψη του Μπγιον Μποργκ για το Γουίμπλεντον που αρχίζει τη Δευτέρα 23 του μηνός. Μεγάλη κουβέντα απ’ τον σπουδαίο Σουηδό τενίστα. Και έχει λόγο που υποστηρίζει κάτι τέτοιο: «Ο τρόπος που αγωνίστηκε στον περσινό τελικό ήταν απίστευτος. Είχε αρκετές πιθανότητες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Είμαι σίγουρος ότι χάνοντας ένα τέτοιο παιχνίδι θα θέλει να επιστρέψει και να προσπαθήσει να κερδίσει το Γουίμπλεντον».

Πράγματι, ο Ναδάλ (ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα) παίζοντας πέρυσι για δεύτερη συνεχή φορά στον τελικό του λονδρέζικου τουρνουά, έδειξε να έχει προσαρμοστεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στα γρήγορα courts με χόρτο του All England Club. Τελικώς, έχασε στο 5ο σετ απ’ τον κορυφαίο στο γρασίδι, Ρότζερ Φέντερερ, έπειτα από 225 λεπτά. Φέτος, η διοργάνωση αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Και αυτό γιατί έχει προηγηθεί η συντριβή του Ελβετού απ’ τον Ισπανό στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 6-1, 6-3, 6-0.

Είναι σαφές πως ο Ισπανός διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και έχει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά για να πάρει και αλλού γκραν σλαμ.

Θα καταφέρει ο Φέντερερ να πανηγυρίσει στο Λονδίνο το 13ο γκραν σλαμ της καριέρας του και να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Πιτ Σάμπρας με τα 14 γκραν σλαμ; Ή έφθασε η ώρα για να ανέβει στο… θρόνο ο Βασιλιάς της σκόνης, Ναδάλ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT