Η χρονιά που ο Ναδάλ ξεπέρασε τον Φέντερερ

Η χρονιά που ο Ναδάλ ξεπέρασε τον Φέντερερ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυριαρχία του Ρότζερ Φέντερερ στο τένις έλαβε τέλος το 2008, με την άνοδο του Ραφαέλ Ναδάλ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από 4,5 χρόνια παραμονής του Ελβετού στην κορυφή, ο νησιώτης Ισπανός (γεννημένος στη Μαγιόρκα) τον προσπέρασε το καλοκαίρι και τερμάτισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη θέση. Παράλληλα, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητής στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς, το Οπεν της Αυστραλίας, καθώς και στο Μάστερς Καπ της Σαγκάης πλησίασε σε απόσταση μόλις 10 πόντων τον Φέντερερ. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Ιανουάριος του 2009, οπότε και θα αρχίσει η νέα περίοδος στο χώρο του παγκόσμιου τένις, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ρότζερ Φέντερερ, πάντως, δείχνει ήρεμος παρά το γεγονός πως νιώθει την ανάσα του Τζόκοβιτς: «Θα κοιμηθώ ήρεμος για τον επόμενο μήνα. Για μένα, ειλικρινά, δεν έχει σημασία αν είσαι νούμερο 2, 3 ή 25. Αυτό που μετράει για μένα είναι το νούμερο 1». Η χρονιά που φεύγει ανέδειξε νέα αστέρια του παγκόσμιου τένις. Κατ’ αρχήν ο Σκωτσέζος Αντι Μάρεϊ έφθασε στον τελικό του Αμερικανικού Οπεν, πήρε πέντε τίτλους ανάμεσα στους οποίους ήταν δύο τουρνουά της σειράς Μάστερς (Σινσινάτι και Μαδρίτη) και τερμάτισε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν ακόμη δύο Γάλλοι: ο φιναλίστ του Οπεν της Αυστραλίας, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και ο Ζιλ Σιμόν, ο οποίος νίκησε φέτος δύο φορές τον Ρότζερ Φέντερερ, στο Τορόντο και τη Σαγκάη. Ακόμη, σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Αργεντινός, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση. Ο Μάρκος Παγδατής, λόγω τραυματισμών, κατρακύλησε στην 100ή θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT