Παίκτης της χρονιάς και από τη ΦΙΦΑ ο Λιονέλ Μέσι

Παίκτης της χρονιάς και από τη ΦΙΦΑ ο Λιονέλ Μέσι

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως όλοι περίμεναν, ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε την τριάδα των ατομικών βραβείων για το 2009, προσθέτοντας αυτή την εβδομάδα και το πλέον επίσημο βραβείο της ΦΙΦΑ για τον Καλύτερο Παίκτη της Χρονιάς σε αυτά των περιοδικών France Football (Χρυσή Μπάλα) και World Soccer.

Στο γκαλά της ΦΙΦΑ αργά τη Δευτέρα το βράδυ, ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα παρέλαβε το βραβείο, που αποτελεί την τελευταία επιβράβευση μιας μοναδικά επιτυχημένης χρονιάς για τον ίδιο και τον σύλλογό του.

«Το 2009 ήταν μια θαυμάσια χρονιά για την Μπαρτσελόνα και για εμένα», είπε ο 22χρονος επιθετικός, που δεν ξεχνάει να αναφερθεί στους συμπαίκτες του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά στην ομάδα και ιδιαίτερα όσους είναι παρόντες εδώ, χωρίς τους οποίους καμία από τις επιτυχίες μου δεν θα ήταν δυνατή».

«Το γεγονός ότι είμαι ο πρώτος Αργεντινός που κερδίζει αυτό το βραβείο με γεμίζει με περισσότερη τιμή», είπε ο Μέσι. Το βραβείο άρχισε να απονέμεται από το 1991 και ο νικητής επιλέγεται από τις ψήφους των ομοσπονδιακών προπονητών και των αρχηγών των εθνικών ομάδων. Ο Οτο Ρεχάγκελ και ο Γιώργος Καραγκούνης επέλεξαν τον Αντρες Ινιέστα ως καλύτερο παίκτη της χρονιάς, με τον Μέσι δεύτερο.

«Ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν φαντάστηκα όλα όσα έζησα και πέτυχα τη φετινή χρονιά», είπε ο Μέσι σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. «Ημουν τυχερός που σκόραρα στους τέσσερις από τους πέντε τελικούς που έδωσε φέτος η ομάδα, αλλά κι αυτό ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς», πρόσθεσε.

«Ο Μέσι είναι το αντικείμενο του φθόνου για τον λευκό γαλαξία», έγραψε εφημερίδα της Βαρκελώνης χθες, αναφερόμενη βεβαίως στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ετσι ο Αργεντινός διαδέχθηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε κατακτήσει πέρυσι το βραβείο της ΦΙΦΑ και ήταν από τους υποψηφίους και για το φετινό. Πάντως, ο Πορτογάλος δεν έφυγε παραπονεμένος από το γκαλά, καθώς πήρε το βραβείο Φέρεντς Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, το τέρμα που πέτυχε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Πόρτο.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η ιδανική ενδεκάδα της χρονιάς, με βάση τις ψήφους των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών FIFPro. Τη συνθέτουν οι Ικερ Κασίγιας, Ντάνι Αλβες, Πατρίς Εβρά, Τζον Τέρι, Νεμάνια Βίντιτς, Στίβεν Τζέραρντ, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Φερνάντο Τόρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT