Δύσκολα ο Ναδάλ, «αντίο» η Κλάιστερς

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή του στο Ρολάν Γκαρός. Μετά την περιπέτεια του 1ου γύρου, όταν ο Ισπανός χρειάστηκε να παίξει πέμπτο σετ για να νικήσει τον Ισνερ, χθες πέρασε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες στο κεντρικό κορτ προκειμένου να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον 3ο γύρο. Ενας συμπατριώτης του, ο 25χρονος Πάμπλο Αντουχάρ του δημιούργησε πολλά προβλήματα με το παιχνίδι του. Μάλιστα, ο Αντουχάρ είχε οκτώ ευκαιρίες για να πάρει σετ, αλλά δεν αξιοποίησε καμία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 7-5, 6-3, 7-6 (4).

Δίχως άλλο, ο Ναδάλ οφείλει να βελτιώσει την εικόνα του, αν θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των έξι τίτλων στο παρισινό γκραν σλαμ, το οποίο κατέχει ο θρυλικός Σουηδός, Μπγιορν Μποργκ. Στον 3ο γύρο θα παίξει με τον Αντόμιο Βέιτς. Πρόκειται για έναν 23χρονο Κροάτη τενίστα που βρίσκεται στην 227η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και ξεκίνησε απ’ τα προκριματικά. Για να βρεθεί στους «32», αρχικώς απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Πάμπλο Κουέβας. Χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε του έμπειρου Ρώσου, Νικολάι Νταβιντένκο με 3-6, 6-2, 7-5, 3-6, 6-1.

Αντίο απ’ το Παρίσι είπε ο Μάρκος Παγδατής, αποδεικνύοντας για μία ακόμη χρονιά πως δεν του ταιριάζει το χώμα. Ο 25χρονος Κύπριος τενίστας (νούμερο 29 στην παγκόσμια κατάταξη) αποκλείστηκε στον 2ο γύρο απ’ τον Αργεντινό, Λεονάρντο Μάγιερ (Νο 217) με 7-5, 6-4, 7-6(6), σ’ έναν αγώνα που είχε διάρκεια 2 ώρες και 34 λεπτά. Στον 3ο γύρο, ο Μάγιερ θ’ αντιμετωπίσει τον φιναλίστ τα δύο τελευταία χρόνια στο Ρολάν Γκαρός, Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Νο 5). Ο Σουηδός νίκησε τον Ισπανό, Αλμπερτ Ράμος με 6-3, 6-4, 6-4. Ο Σκωτσέζος, Αντι Μάρεϊ (Νο 4) δυσκολεύτηκε για να κάμψει την αντίσταση του Ιταλού, Σιμόνε Μπολέλι με 7-6(3), 6-4, 7-5 Σήμερα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του 2ου γύρου, με τον αήττητο φέτος Νόβακ Τζόκοβιτς να διασταυρώνεται με τον Αργεντινό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο σ’ έναν αγώνα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό των γυναικών είχαμε τη μεγάλη έκπληξη, με την 20χρονη Ολλανδέζα, Αράνσα Ρους (Νο 114 στον κόσμο) ν’ αφήνει εκτός συνέχειας το νούμερο 2 του ταμπλό, τη Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς. Η Ρους νίκησε με 3-6, 7-5, 6-1. Λίγο έλειψε ν’ αποκλειστεί και η Μαρία Σαραπόβα, καθώς βρέθηκε να χάνει απ’ τη 17χρονη Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσία (Νο 188) με 3-6, 1-4. Με μία αντεπίθεση διαρκείας πήρε το 2ο σετ με 6-4, το τρίτο με 6-0 και πέρασε στον 3ο γύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT