«Ιδιοκτησία» του Ναδάλ το Ρολάν Γκαρός

«Ιδιοκτησία» του Ναδάλ το Ρολάν Γκαρός

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγύρισε στο Παρίσι την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου στο Ρολάν Γκαρός, γράφοντας έτσι ιστορία. Ο Ισπανός έφθασε τους επτά, που είναι οι περισσότεροι στην ιστορία του επαγγελματικού τένις, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Σουηδό Μπιόρν Μποργκ με τους έξι τίτλους στο παρισινό γκραν σλαμ.

Αναμφίβολα ήταν δύσκολη, αλλά καθ’ όλα δίκαιη η νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ (6-4, 6-3, 2-6, 7-5) στον τελικό που άρχισε την Κυριακή, διεκόπη λόγω βροχής ενώ ο Ισπανός προηγείτο με 2-1 σετ και ολοκληρώθηκε χθες.

Ο Ναδάλ έφθασε έτσι τους έντεκα τίτλους σε γκραν σλαμ. Παράλληλα, «έβαλε φρένο» στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει το τέταρτο συνεχόμενο γκραν σλαμ. Ο Σέρβος ήταν νικητής σε Γουίμπλεντον, Αμερικανικό και Αυστραλιακό όπεν. Αν τα κατάφερνε στο Παρίσι, θα ισοφάριζε το ιστορικό ρεκόρ του Αυστραλού Ροντ Λέιβερ, το οποίο κρατάει απ’ το 1969!

«Είναι τιμή μου που έπαιξα εδώ κόντρα στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο», τόνισε ο Ναδάλ μετά την επιτυχία του. Και πρόσθεσε: «Είναι απίστευτο για μένα που κέρδισα και πάλι αυτόν τον τίτλο. Θα σας δω του χρόνου. Αυτό το τουρνουά είναι το πιο ξεχωριστό για μένα. Είναι μία απ’ τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας μου».

Στις γυναίκες κυριάρχησε η Μαρία Σαράποβα, νικώντας στον τελικό την Ιταλίδα Σάρα Εράνι με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT