Άνετες προκρίσεις ΠΑΟ, Ατρόμητου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προίκα με… ουρά αποδείχθηκαν οι νίκες που είχαν πάρει Παναθηναϊκός και Ατρόμητος στα πρώτα ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Με σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόκριση, ζευγάρωσαν και οι δύο τις νίκες τους επί του Ηρακλή Ψαχνών με 1-0 και του Παναιτωλικού με 2-0 αντίστοιχα, περιμένοντας πλέον στην προημιτελική φάση οι μεν «πράσινοι» έναν από τους Ολυμπιακό Βόλου ή Αστέρα Μαγούλας (2-0 στην έδρα τους οι Βολιώτες στον πρώτο αγώνα), οι δε Περιστεριώτες σχεδόν σίγουρα τον Ολυμπιακό μετά το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι στα Ψαχνά έγινε υπό βροχή και αντιμετωπίστηκε σαν αγγαρεία από τους φιλοξενούμενους μετά το άνετο 3-0 της Λεωφόρου. Δεν έτρεξαν, δεν πίεσαν και δεν δημιούργησαν κάτι καλό επιθετικά, χωρίς να κινδυνέψουν, πάντως, αμυντικά, με εξαίρεση μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 77΄, όταν ο Κοτσόλης εξουδετέρωσε το σαν… πέναλτι σουτ του Ντελέκου. Το ματς κρίθηκε με το γκολ σε κενή εστία του Ατζαγκούν στο 71΄ μετά από ασίστ του Αμπέντ, στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων επιθετικά. Ο Μπαϊράμι επέστρεψε έπειτα από σχεδόν 3,5 μήνες απουσίας και έδειξε ότι θέλει χρόνο ακόμα για να βρει καλό ρυθμό.

«Ηταν σημαντικό που αγωνίστηκε ο Εμίρ. Θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο των υπολοίπων. Δώσαμε προσοχή στην αμυντική λειτουργία μας και χρόνο σε νέα παιδιά. Για εμάς δεν έχει σημασία ποιος παίζει, αλλά η ομάδα να είναι ομάδα συνόλου και να μη στηρίζεται σε κάποιον παίκτη» δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου. «Δείξαμε ικανοποιητικό πρόσωπο και είχαμε αξιοπρέπεια, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, που είναι από τις ανερχόμενες του ελληνικού ποδοσφαίρου» τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής των γηπεδούχων, Θωμάς Γράφας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Αθανασόπουλος, Παληγεώργος (55’ Γκεμίσης), Νικολόπουλος, Τζανής, Μπακομήτρος (46΄ Τζιμόντζι), Πατσατζόγλου, Καλαϊτζίδης, Κοιλιάρας, Τσούτσης, Ντάνιελ, Μπουμάλ (46΄ Ντελέκος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Δώνης, Ζέκα (74΄ Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι (57΄ Αμπέντ), Καρέλης (67΄ Μουζακίτης).

Τυπική διαδικασία

Την ίδια άνεση είχε στο Περιστέρι και ο Ατρόμητος, μετά το υπέρ του 2-0 στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός ήθελε ένα μικρό θαύμα για να διεκδικήσει την πρόκριση και παρότι είχε δύο καλές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, δεν φάνηκε να πιστεύει στην ανατροπή. Τις όποιες αμφιβολίες τις διέλυσε ο Φυτανίδης ανοίγοντας το σκορ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 50΄, με τον Μπρίτο να διαμορφώνει με ωραίο γκολ στο 80΄ το τελικό 2-0. Στα αξιοσημείωτα, ήταν η επιστροφή του Κουτρουμάνου στην αγωνιστική δράση, έπειτα από σχεδόν 2,5 χρόνια απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης (81΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Μπάλλας, Γεωργίου, Φάμπιο, Ναπολεόνι (73΄ Δημούτσος), Πίτου Γκαρσία (81΄ Ούμπιντες).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Καλί, Κούσας, Μελισσάς, Πασάς (39΄ Σφακιανάκης), Μπακάκης (61΄ Κουτρουμάνος), Παπουτσογιαννόπουλος, Νταλμά, Γοδόι, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (57΄ Μπούντιμιρ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT