Πιέζει με επιχειρήματα για επανεκκίνηση το βόλεϊ

Πιέζει με επιχειρήματα για επανεκκίνηση το βόλεϊ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών επιθυμεί η Λίγκα του βόλεϊ. Η Ενωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών έχει στείλει υγειονομικό πρωτόκολλο στον γενικό γραμματέα Υγείας καθηγητή Παναγιώτη Πρεζεράκο και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να ενταχθεί και το ανδρικό βόλεϊ στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. 

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΑΠ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, είναι εφάμιλλο των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη Σούπερ Λίγκα του ποδοσφαίρου και στη Μπάσκετ Λιγκ, ενώ περιέχει και επιπλέον πιστοποιημένους ελέγχους. Η επιστολή εκτός από τον γενικό γραμματέα Υγείας είχε παραλήπτες τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά, και συνοδεύεται με το αίτημα της «άμεσης επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ».  

Τα μέλη της ΕΣΑΠ, χθες το απόγευμα, πραγματοποίησαν έκτακτη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ο τρόπος επανεκκίνησης του πρωταθλήματος –εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό από τους φορείς–, τα συμβόλαια των αθλητών και ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των δυσμενών συνθηκών. 

Στο μεταξύ ένα ευχάριστο νέο για το βόλεϊ και τον στίβο ήρθε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον δήμαρχο της Παιανίας Ισίδωρο Μάδη. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι τον Ιανουάριο του 2021 όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσουν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας των «σπιτιών» του βόλεϊ και του στίβου που βρίσκονται στην Παιανία. Για να γίνει εφικτό αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί ανακαίνιση των δύο γυμναστηρίων τα οποία στοίχισαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε κτίρια-φαντάσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT