FIFA: Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα σημαίνει αποκλεισμός

FIFA: Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα σημαίνει αποκλεισμός

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος ποδοσφαιριστής αγωνιστεί στη σχεδιαζόμενη Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα να ξεχάσει το Μουντιάλ, το Euro, το Copa America κ.λπ., ήταν η σαφής απειλή που εκτόξευσαν χθες οι πρόεδροι της FIFA, της UEFA και των άλλων πέντε ηπειρωτικών συνομοσπονδιών. Σε κοινή τους δήλωση οι επτά κορυφαίοι παράγοντες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αναγνωριστεί μια διοργάνωση σαν αυτή που φέρονται να σχεδιάζουν οι πλουσιότεροι σύλλογοι της Ευρώπης και τόνισαν: «Οποιοσδήποτε σύλλογος ή παίκτης εμπλακεί σε τέτοια διοργάνωση θα έχει ως συνέπεια να μην του επιτραπεί η συμμετοχή σε καμία από τις διοργανώσεις της FIFA, ή της οικείας συνομοσπονδίας».

Το σχέδιο για μια Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, ή Ευρωπαϊκή Πρέμιερ Λιγκ, φέρεται να αποτελεί ιδέα του ιδιοκτήτη της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον απελθόντα πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου να αποκαλύπτει αποχωρώντας τον Οκτώβριο ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν κι αυτοί. Η κοινή δήλωση ενισχύει την UEFA την ώρα της διαπραγμάτευσης για την επόμενη τριετία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αποκλείει κάθε στήριξη της FIFA, που φημολογείτο για το σχέδιο των συλλόγων.

Στο μεταξύ, η UEFA σκέπτεται πλέον να μετατρέψει το επετειακό Euro 2020, που θα διεξαχθεί τελικά φέτος το καλοκαίρι, σε κανονική διοργάνωση σε μία μόνο χώρα, αντί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις όπως είναι το επίσημο σχέδιο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, αποκάλυψε χθες πως ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μελετά σύμπτυξη της διοργάνωσης σε μία χώρα, με τις οριστικές ανακοινώσεις να αναμένονται τον Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT