Ασταμάτητα τα κορίτσια του πόλο στο Προολυμπιακό

Ασταμάτητα τα κορίτσια του πόλο στο Προολυμπιακό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η εθνική γυναικών του πόλο κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλό της, στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Με όπλο την άμυνα νίκησε την Ουγγαρία με 8-5 (1-1, 2-1, 3-1, 2-2), και σήμερα (21.00) θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Η πρόκριση θα κριθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου.    

Στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία, η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου κατέβασε «στόρια» στο τέρμα και τα κορίτσια του Τεό Λοράντου έδειξαν ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Με λύσεις σε επίθεση και, φυσικά, εκπληκτική άμυνα κατάφερε στο τρίτο οκτάλεπτο να «χτίσει» τη διαφορά που της έδωσε τη νίκη. Μέχρι εκείνο το σημείο η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι. Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι διεθνείς μας από το 3-2 βρέθηκαν στο 6-3.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου δέχθηκε μόλις πέντε γκολ σε 30 προσπάθειες της Ουγγαρίας και κέρδισε το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της αναμέτρησης. Τρία τέρματα πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου, δύο η Ξενάκη και από ένα η Μ. Πλευρίτου, η Τσουκαλά, και η Ελευθεριάδου. Οι Ουγγαρέζες είχαν 17 επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω και κατάφεραν να εκμεταλλευθούν μόνο τις τέσσερις. Στα τελευταία τρία παιχνίδια με την Ουγγαρία οι διεθνείς μας είχαν μόνο ήττες.  

Από το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης θα ταξιδέψουν στο Τόκιο δύο ομάδες. Το καθοριστικό παιχνίδι για την Εθνική θα είναι το Σάββατο. Σε αυτή την αναμέτρηση θα κριθεί εάν τα κορίτσια του Τεό Λοράντου θα μπουν στην «πτήση» για το Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT