Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της διοίκησης της ΕΙΟ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της διοίκησης της ΕΙΟ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη πριν από 22 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν προκαλέσει μία σειρά εξελίξεων σε ένα άθλημα που έχει χαρίσει τόσες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό: νέες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, παραιτήσεις παραγόντων και καταγγελίες ναυταθλητικών ομίλων για τους χειρισμούς της «ισόβιας» διοίκησης ενώ χθες το βράδυ μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» πέταξαν φέιγ βολάν και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους των γραφείων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Την ευθύνη ανέλαβε ο Φεμινιστικός Τομέας, και ανάμεσα στα άλλα συνθήματα που έγραψαν ήταν και ένα που ζητούσε από τον πρόεδρο της ΕΙΟ Αντώνη Δημητρακόπουλο να παραιτηθεί.  

Στο μεταξύ, δεκάδες ναυταθλητικοί όμιλοι απ΄όλη την Ελλάδα με αναρτήσεις τους εκφράζουν την αντίθεσή τους ως προς τους χειρισμούς της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αναφορικά με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο τελευταίος Όμιλος που πρόσθεσε το όνομά του σε αυτή τη λίστα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, ένας από τους κορυφαίους ομίλους της χώρας, σε ότι αφορά την ιστιοπλοΐα τριγώνου, με δεκάδες παιδιά στις ακαδημίες του και πολλές διακρίσεις.  

«Ο ρόλος μίας αθλητικής Ομοσπονδίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι, ούτε αποστασιοποιημένος, ούτε διερευνητικός, αλλά υποστηρικτικός στους δικούς της ανθρώπους που έχουν τη δύναμη και το θάρρος του να τα καταγγέλλουν. Ταυτόχρονα δε στο μέτρο που της αναλογεί θεσμικά να δείχνει άμεσα αντανακλαστικά, ενεργοποιώντας όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες. Όλα τα υπόλοιπα είναι στην αρμοδιότητα της Πολιτείας και των θεσμικών της οργάνων. Με τον τρόπο που αντιμετώπισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας -τουλάχιστον αρχικά- το όλο θέμα εξέθεσε την ιστιοπλοϊκή οικογένεια απέναντι σε όλη την ελληνική κοινωνία που «εμβρόντητη» παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τέλος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας και στις δεκάδες νεαρούς αθλητές μας και τις οικογένειές τους, θεωρούμε ότι θα ήταν προς όφελος της ιστιοπλοϊκής οικογένειας, εάν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΟ εξέταζε το ενδεχόμενο της παραίτησής του, ως ένδειξη υπεύθυνης στάσης και ευθιξίας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε πριν από την ανακοίνωση του ΝΟΚ είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γιώργου Χριστόπουλου από το ΔΣ ης ΕΙΟ. Ο κ. Χριστόπουλος είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την πρώτη ανακοίνωση της ΕΙΟ που χαρακτήριζε τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου «δυσάρεστο περιστατικό»  και στην παραίτησή του ανέφερε «οι συνθήκες αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως εργοδότη που απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες και ως επιστήμονα».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT