Ένα επίπεδο πιο πάνω…

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς επικράτησε στο Καραϊσκάκη με 3-0 του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική πλέον διαδικασία την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος» έμεινε 15 βαθμούς πίσω από την κορυφή και κυνηγά την ΑΕΚ και τον Αρη που είναι δεύτερος. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την εκπληκτική του πορεία μέσα στο 2021, καθώς πέρασε και από τον Βόλο επικρατώντας με 2-0 και παρέμεινε η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ τη νέα χρονιά. Παράλληλα, το σύνολο του Μπόλονι πλησίασε στους δύο βαθμούς τον ΠΑΟΚ και στους τρεις την ΑΕΚ στη «μάχη» της 4ης θέσης, καθώς η Ενωση είχε… ανώμαλη προσγείωση στο ΟΑΚΑ, όπου γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ με 2-0. Τέλος η Λαμία πέτυχε νίκη-χρυσάφι επί του Απόλλωνα με 1-0.

Παράσταση για έναν

Επειτα από ένα μοιρασμένο σε κατοχή και φάσεις πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο δεύτερο και «καθάρισε» με 3-0 τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από τα τρία γκολ είχαν και δύο δοκάρια, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ αν και είχε και αυτός τις στιγμές του για να πετύχει κάποιο γκολ, αρχικά έπεσε πάνω στον πολύ καλό Σα, ενώ από κάποιο σημείο του αγώνα και μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Αραμπί στο 50΄, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μπουχαλάκη, ενώ το 2-0 έγινε στο 77΄ με σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή. Τη νίκη μετέτρεψε σε θρίαμβο για τον Ολυμπιακό ο Βρουσάι που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με πλασέ στο 89΄.

Ασταμάτητος

Την 5η συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε στο «Πανθεσσαλικό» ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας του Βόλου με 2-0. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ, στη δεύτερη μόλις επίσκεψή τους στην αντίπαλη περιοχή. Ηταν στο 42ο λεπτό, όταν ο Καμπετσής με σουτ νίκησε τον Γκρίλο και αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Βόλου, αλλάζοντας πορεία. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που ο νεαρός παίκτης καταφέρνει να σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός στο 55΄ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Χουανκάρ αποβλήθηκε με –αυστηρή– απευθείας κόκκινη έπειτα από υπόδειξη του VAR για απώθηση αντιπάλου και ενώ ο αρχικά ο Ευαγγέλου είχε δείξει κίτρινη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, πάντως, ο Μπόλονι καθοδήγησε πολύ καλά την ομάδα του, έκλεισε όλες τις προσβάσεις προς την εστία του Διούδη και σε μια ιδανική αντεπίθεση στο 65΄, ο κορυφαίος των νικητών Μαουρίτσιο, πάσαρε στον Ιωαννίδη που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.  

Σοκ για την ΑΕΚ

Σε μια περίοδο κατά την οποία όλα πάνε… στραβά για την Ενωση (υποθέσεις Παπασταθόπουλου και Λιβάγια), ήρθε και ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη των φιλοξενουμένων έπειτα από επτά αγώνες. Στο 31΄ ο Ινσούα υπέπεσε σε ένα… παιδικό πέναλτι ανατρέποντας τον Παντελάκη στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα. Ο Κριζμάν ήταν αυτός που μετέτρεψε σε γκολ την ποινή, δύο λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Μάνταλου και Ανσαριφάρντ ο Χιμένεθ, που πειραματίστηκε αρκετά χθες χωρίς επιτυχία όπως τελικά αποδείχθηκε, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, όμως στο 51΄ το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ανάλογη τύχη είχε και η προσπάθεια του Ολιβέιρα στο 64΄. Τελικά στο 87ο λεπτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα χτύπησε για δεύτερη φορά, όταν σε μια αντεπίθεση ο Λεό βγήκε μόνος του και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πήρε ανάσα η Λαμία

Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση η Λαμία, που με γκολ του Καραμάνου στο 13΄ επικράτησε του Απόλλωνα με 1-0, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ετσι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε τους 10 βαθμούς, ξεπερνώντας την ΑΕΛ που έχει οκτώ, ενώ πλησίασε στους δύο πόντους τον ενδέκατο της βαθμολογίας Παναιτωλικό.

Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα στο Αγρίνιο, όπου στις 5.15 μ.μ., ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT