Μάχες για Ευρώπη, παραμονή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προέλαση του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος συνεχίστηκε, με τη διαφορά από τους διώκτες του να μεγαλώνει συνεχώς αντί να μειώνεται, όπως πολλοί θα επιθυμούσαν για να αποκτήσει ένα πιο ανταγωνιστικό χρώμα η μάχη του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν 15 βαθμούς από τη 2η θέση που ανήκει πλέον στον Αρη και δικαίως μάλιστα, μετά την εμφατική νίκη του επί της (μέχρι τότε 2ης) ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είναι σαφές ότι όταν τόσο μεγάλη διαφορά την υπερασπίζεται μια έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν ανατρέπεται ούτε με… θαύμα. Οσο κι αν λέμε ότι όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, πώς να περιμένει κανείς ότι μπορεί να χάσει μια τόσο μεγάλη διαφορά στις υπόλοιπες 5+10 αγωνιστικές μια ομάδα που στις 21 πρώτες έχει χάσει όλους κι όλους 6 βαθμούς, χωρίς να γνωρίσει την ήττα;

Και μικρότερη να ήταν η διαφορά, είναι τέτοια η εικόνα των βασικών ανταγωνιστών του, που δεν πείθει κανέναν ότι θα ήταν έτοιμοι να αρπάξουν την όποια ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και το τελευταίο διάστημα χάνουν περισσότερους βαθμούς από όσους κερδίζουν. Με τον Αρη να έχει ξεπεράσει την «κοιλιά» που έδειξε στην αρχή του νέου χρόνου και τον (αήττητο το 2021) Παναθηναϊκό να μετρά έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στον β΄ γύρο, είναι προφανές ότι αν οι δύο «Δικέφαλοι» δεν συνέλθουν άμεσα, θα μπουν σε μεγάλες περιπέτειες. Στο κόλπο της Ευρώπης είναι και ο Αστέρας Τρίπολης, που μετρά έξι συνεχόμενες νίκες και έχοντας πολύ βατό πρόγραμμα μέχρι τα πλέι οφ, προβάλλει πολύ απειλητικός.

Πέρα από τη μάχη της Ευρώπης, ανοικτό μέτωπο υπάρχει μόνο στην ουρά της βαθμολογίας, όπου έχουν αποκοπεί καθαρά τρεις ομάδες οι οποίες παλεύουν για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις. Η μη διεξαγωγή του αγώνα Λαμία – ΑΕΛ θολώνει ακόμα περισσότερο την εικόνα από τη στιγμή κατά την οποία έχουν και οι δύο τους κι άλλα παιχνίδια σε εκκρεμότητα, ενώ στον ιστό της αράχνης παραμένει μπλεγμένος και ο Παναιτωλικός, που έχασε ένα ακόμη παιχνίδι χθες και δεν κατάφερε να ανασάνει. Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες από την 7η έως την 11η θέση είναι σε… νιρβάνα. Ούτε κινδυνεύουν να μπλεχτούν σε σενάρια υποβιβασμού ούτε και ελπίζουν να μπουν στα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT