Πρόκριση με γκολ που θα μνημονεύεται για τον Ολυμπιακό

Πρόκριση με γκολ που θα μνημονεύεται για τον Ολυμπιακό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έκλεψε στην κυριολεξία –θα λέγαμε– την πρόκριση μέσα από τα χέρια του Αρη, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο «Βικελίδης» και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου, έπειτα από έναν αγώνα θρίλερ. Η έμπνευση του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 87ο λεπτό να μείνει στο δοκάρι του Κουέστα χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον γκολκίπερ των «κιτρίνων» και να του πάρει την μπάλα όταν ο τελευταίος την άφησε από τα χέρια του στο χορτάρι αναζητώντας συμπαίκτη του για την πασάρει, έφερε ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα, αλλά και την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους».

Μέχρι εκείνο το λεπτό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εκείνη που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη, αλλά και την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Αρης κατάφερε να προηγηθεί στο 54΄, όταν έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας από τον Ανδρούτσο και τον Μπερτόλιο, ο τελευταίος έπεσε μέσα στην περιοχή. Αν και χρειάστηκαν περίπου πέντε λεπτά εξέτασης της φάσης, ο Φινλανδός διαιτητής, Ματίας Γκεστράνιους, έδειξε το σημείο του πέναλτι, χωρίς πάντως ακόμα και τα πολλά ριπλέι να μπορούν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα στο αν υπήρξε ή όχι παράβαση. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, δίνοντας το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά αν δεν υπήρχαν το λάθος του Κουέστα και η έμπνευση του Μπουχαλάκη, ίσως να μην κατάφερνε να αλλάξει τη μοίρα του. Πάντως και σε αυτή τη φάση υπήρξαν αντιδράσεις, αυτή τη φορά από την πλευρά του Αρη, που υποστήριξε ότι ο Μπουχαλάκης κινήθηκε έξω από τη γραμμή του άουτ πριν κλέψει την μπάλα και συνεπώς το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Νωρίτερα στο «Πανθεσσαλικό», η ΑΕΚ προβλημάτισε ξανά, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο τέλος δεν κάηκε, καθώς ναι μεν ηττήθηκε από τον πολύ καλό Βόλο με 1-0, αλλά κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού χάρη στο 4-2 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν στο 35ο λεπτό ο Τσιντώνας έκανε λάθος έξοδο και ανέτρεψε τον Νίνη, με τον  Δουβίκα με μετατρέπει σε γκολ την παράβαση. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έπαιξε πιο έξυπνα και κατάφερε –παρά την πίεση του Βόλου– να κρατήσει το σκορ και να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT